Vettel az élen az időmérő előtt a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Vettel az élen az időmérő előtt a Hungaroringen

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője végzett az élen a Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén. A németet a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas követi a második helyen, harmadikként pedig Kimi Räikkönen zárt.

A pénteki szabadedzéseket követően a Mercedes hátránya csökkent az élen álló Vettelhez képest, Valtteri Bottas ugyanis csak 59 ezredmásodperccel maradt el a német pilóta mögött.

Vettel új körrekorddal végzett az első helyen: a német 1:16.170-es időeredményt ért el az ultralágy abroncsokon.

Habár péntekhez képest felzárkóztak a Ferrarihoz, a Mercedeseknek egyáltalán nem volt könnyű dolguk a harmadik szabadedzésen, ugyanis Lewis Hamilton is megpörgött, valamint Valtteri Bottas is a korlátnak csapta az autóját a sikán után.

Szombatra a Mercedes a Red Bull elé került, Lewis Hamilton ugyanis a 4. pozícióban zárt, mögötte végzett Daniel Ricciardo és Max Verstappen, az ő lemaradásuk 6, illetve 7 tizedmásodperc volt.

A két Red Bull mögött a két Renault zárt Carlos Sainz-Nico Hülkenberg sorrendben, a 9. Romain Grosjean lett a Haasszal, majd Pierre Gasly, a Toro Rosso versenyzője zárta az első tíz sorrendjét.

A 3. szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!