Vettel az élen az időmérő előtt Barcelonában - F1VILÁG.HU

Vettel az élen az időmérő előtt Barcelonában

HIRDETÉS

Azt követően, hogy pénteken a második helyen végzett, Sebastian Vettel a harmadik szabadedzést megnyerte. A Red Bull német pilótájátcsapattársa, Mark Webber és Michael Schumacher követte.



Annak ellenére, hogy egy technikai probléma miatt szinte az egész edzést ki kellett hagynia, Sebastian Vettel egy szenzációs gyorskörrel megnyerte a Spanyol Nagydíj harmadik és egyben utolsó szabadedzését szombat délelőtt.

A világbajnoki címvédő mindössze három bemelegítő kört teljesített, mielőtt csapata kiintette a garázsba, ugyanis egy technikai probléma lépett fel autójával. A szerelők nagyon keményen dolgoztak, hogy összerakják az autót, ami végül néhány perccel a vége előtt ismét elhagyhatta a bokszutcát.

Vettel pedig bebizonyította, hogy világklasszis, hiszen egyetlen mért körén 1:21.707-es időt futott, mellyel 84 ezreddel ugyan, de megverte csapattársát, Mark Webbert, aki a pénteki edzéseken nem talált legyőzőre a katalán ringen.

Michael Schumacher a harmadik helyre hozta be a Mercedest, ám lemaradása 1.3 másodperc volt Vettellel szemben. A McLaren duója a negyedik és az ötödik pozícióban végzett, Nico Rosberg (Mercedes), Kamui Kobayashi (Sauber), és Vitaly Petrov (Renault) előtt.

Petrov csapattársa, Nick Heidfeld szerencsétlenül járt. Az edzés huszonötödik percében ugyanis kigyulladt az autója, amit le kellett parkolnia a pálya szélére. A fekete Renault lángokba borult, az előrevezetett kipufogócsonk égett, de szerencsére a német pilóta sértetlenül hagyta el a helyszínt.

A Renault szerelőinek azonban nagyon keményen kell majd dolgozniuk, hogy helyrerakják a megrongálódott versenygépet az időmérő edzésre.

A helyi hős, Fernando Alonso csak a kilencedik lett a Ferrarival. A spanyol versenyzőnek az edzés végén le kellett parkolnia a garázsban, ugyanis vélhetően hatos sebességi fokozatban ragadt a váltója.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!