Vettel az élen az időmérő előtt Barcelonában - F1VILÁG.HU

Vettel az élen az időmérő előtt Barcelonában

HIRDETÉS

A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel végzett az élen a Spanyol Nagydíj szombati szabadedzésén. A németet meglepetésre Pastor Maldonado és Kamui Kobayashi követte.


A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel végzett az élen a Spanyol Nagydíj szombati szabadedzésén. A németet meglepetésre Pastor Maldonado és Kamui Kobayashi követte.

Kedvező időjárási körülmények közepette folytathatták a pénteken megkezdett munkát a Forma-1 csapatai Barcelonában. Míg tegnap jobbára az abroncsok összehasonlításával, valamint az új alkatrészek kiértékelésével foglalkoztak a csapatok, addig a szombat délelőtti szabadedzésen már a beállítások finomhangolására szánhattak némi időt.

Az edzés során felkerültek a Pirelli lágy abroncsai is, a csapatok ugyanis szerettek volna megfelelően felkészülni a délután 2-kor kezdődő időmérőre.

A legjobb köridőt végül a kétszeres világbajnok Sebastian Vettel futotta meg, aki az utolsó utáni pillanatban ugrott az élre: 1:23.168-es köridejével bő másfél tizedet adott a Williamsszel remeklő Pastor Maldonadónak, akit alig lemaradva követett Kobayashi a Sauberrel.

Vettel csapattársa, Mark Webber negyedik lett, őt Sergio Perez követte, majd a hatodik helyen érkezett Fernando Alonso a Ferrarival.

Jól szerepelt délelőtt a Toro Rosso újonca, Jean-Eric Vergne, ám azt, hogy mennyire kiszámíthatatlanok az erőviszonyok, jól mutatja, hogy Button a nyolcadik, Räikkönen a kilencedik, Rosberg pedig csak a tizedik helyen zárt.

A Ferrari másik versenyzője, Felipe Massa ezúttal tizenegyedik lett, míg a hétszeres világbajnok Michael Schumacher csupán a tizenhetedik pozícióban végzett. Lewis Hamilton sem lehet túlságosan elégedett: a brit a hétszeres világbajnok előtt zárt, noha az igazsághoz hozzátartozik, a brit előrébb is kerülhetett volna, az utolsó percekben ugyanis futott egy pokolian gyors kört, ám az utolsó előtti kanyarban csúnyán feltartotta őt Räikkönen és Narain Karthikeyan.

A legrosszabbul kétségkívül Romain Grosjean zárt, kinek autója az első percekben egy motorhiba miatt megállt a pályán, és a leintésig nem is tudott újra próbálkozni.

Folytatás délután 2 órakor, az időmérővel.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!