Vettel az élen tartotta a Red Bullt Barcelonában - F1VILÁG.HU

Vettel az élen tartotta a Red Bullt Barcelonában

HIRDETÉS

Sebastian Vettel diktálta a tempót az e heti teszt második napján Barcelonában, ahol a Hispania kivételével az összes csapat pályára küldte versenyzőjét. A Red Bull német pilótáját Sebastien Buemi és Vitaly Petrov követte.



Sebastian Vettel az élen tartotta a Red Bullt az e heti teszt második napján Barcelonában, ahol kedden csapattársa, Mark Webber diktálta a tempót.

A német versenyző már a reggeli edzésen az élen állt, és legjobb idejét egy ötkörös etap elején érte el. Ezt követően programot váltott és hosszabb etapokat teljesített, majd később néhány szintén figyelemreméltó gyorskört futott a katalán ringen, ahol végig száraz pályán folyt a körözés.

A világbajnoki címvédő mögött a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso svájci versenyzője, Sebastien Buemi végzett, aki szintén bizonyította, hogy igenis oda kell majd figyelni a kiscsapatra az idei évben, mikor ismét saját fejlesztésű autóval vág neki a szezonnak.

Buemi legjobb idejét a délután folyamán egy kvalifikációs szimuláció során futotta meg, miután a délelőtt folyamán egy verseny szimulációt hajtott végre, sikeresen. A svájci versenyző nem kevesebb, mint 120 kört teljesített, így elégedetten nyugtázta a napot.

A harmadik helyen a Renault orosz pilótája, Vitaly Petrov végzett, aki szintén egy ötkörös etap elején érte el legjobb idejét, még mielőtt hosszabb etapokra váltott volna. Buemihez hasonlóan, miatta is előkerült egyszer a piros zászló, mikor megállt autója az egyik kanyarban.

A McLaren egy újabb bosszús napon van túl. Egy hidraulikus, majd pedig két kipufogóval kapcsolatos probléma hátráltatta Lewis Hamilton munkáját délelőtt, aki így nem tudta teljesíteni előre kiírt verseny szimulációját.

A brit versenyző a délután folyamán egy kvalifikációs körrel ugyan felugrott a negyedik helyre, de egyáltalán nem lehet elégedett a mai napjával, és 57 megtett körével.

Felipe Massa az ötödik helyre hozta be a Ferrarit, amely egy új kipufogó kivezetést és néhány aerodinamikai újítást tesztelt. A brazil versenyző egy eredményes napot tudhat maga mögött, és eredménye is jónak mondható, hiszen a többiekkel ellentétben, egyetlen kvalifikációs kört sem teljesített, egy ötkörös etapja elején érte el legjobb idejét, és a hosszú etapokon is úgy tűnt, hogy a Ferrari tartani tudja a Red Bull tempóját, ami bíztató az olaszok számára.

Hirdetés

Paul di Resta a délelőtt folyamán a harmadik helyen állt, kvalifikációs körével, azonban végül a hatodik helyen végzett a Force India idei autójával, amely egy alkalommal megállt alatta. A skót pilóta így is 118 kört teljesített, és Kamui Kobayashi (Sauber) előtt végzett.

A Mercedes egy új kipufogó kivezetéssel és néhány új karosszériaelemmel rukkolt elő a mai nap folyamán, és elmondása szerint a következő napokban további újításokat próbál ki Barcelonában. Nico Rosberg csak a nyolcadik lett, azonban hosszabb etapjai alatt jó tempót tudott diktálni.

Jarno Trulli a kilencedik helyre hozta be a Lotust, akit Pastor Maldonado követett az új köntösbe öltöztetett Willaimsszel, melynek gondjai voltak a hibrid rendszerrel (KERS), így a délelőtti tréninget szinte teljesen ki kellett hagynia.

A mezőny végén Jerome D’Ambrosio (Virgin) végzett, több mint hét másodperces lemaradásban. A belga versenyző sok időt vesztett egy elektronikai probléma miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!