Vettel: Az emberek szemében ez most sz*rul néz ki - F1VILÁG.HU

Vettel: Az emberek szemében ez most sz*rul néz ki

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint nem tesz jót a Forma-1-nek, hogy olyan döntések születnek, mint amilyen a Kanadai Nagydíjon történt büntetése volt.
Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel büntetésével kapcsolatban ma délután ült le a Ferrari és az FIA – azonban a versenybírák úgy határoztak, nincs elegendő új és releváns bizonyíték ahhoz, hogy a Ferrari az eset újbóli vizsgálatát kérje. 

A Ferrari csalódott volt a döntést követően, és Vettel is hangsúlyozta, továbbra sem ért egyet a büntetésével – szerinte azonban a legfőbb probléma, hogy az emberek is csalódnak a Forma-1-ben. 

„Igen, ez csalódást keltő, még ha nem is meglepő” – reagált Vettel arra, hogy az FIA nem változtatott az álláspontján. „De úgy gondolom, hogy nem használ, ha még sokáig erről beszélünk. Megvan a véleményem, és nem is fogom megváltoztatni, de ez a helyzeten sem változtat.”

„Hogy ki a hibás, azt nem tudom, de úgy gondolom, hogy ez a tv előtt és a tribünön ülő emberek miatt is sajnálatos. Ők a sportot szeretnék látni, és számukra ez most elég sz*arul néz ki” – folytatta a német. 

„Az elmúlt két hétben tényleg nem gondolkodtam ezen. Természetesen csalódott vagyok, hogy ezt hallom, hogy nem nézik meg újra, de ez van. Magunk mögött kell hagynunk a dolgot.”

A második szabadedzésen Lewis Hamiltont is vizsgálni kezdték a versenybírák, mivel a brit elhagyta a pályát, és úgy tért vissza, hogy Max Verstappen irányváltásra kényszerült – az eset következtében le is csúszott a pályáról. Az eset tehát hasonló volt a Kanadai Nagydíjon történtekhez, ám a stewardok végül úgy döntöttek, nem büntetik Hamiltont. 

„Nem vagyok a büntetések híve” – reagált Vettel az esetre. „Világos, mondhatjuk, hogy mindenkit ugyanaz a jog illet. De nem gondolom, hogy az edzésen ezt büntetni kell. Vagy akár a versenyen… Úgy gondolom, épp elég volt neki, hogy az autóval harcoljon, hogy visszatérjen a pályára. Abban a pillanatban nem tudsz a visszapillantó tükörbe nézni, de ezt várják el tőlünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!