Vettel: Az idei küszködés teljesen más, mint a 2014-es

SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, idei sikertelen szezonja nem a 2014-es, szintén kiábrándító idény megismétlődése – az akkor még a Red Bull színeiben versenyző négyszeres világbajnok szintén egy új csapattárs oldalán boldogult nehezen.

Vettel négy világbajnoki cím megszerzése után új csapattársat kapott 2014-ben: Daniel Ricciardo érkezett a csapathoz, és már első évében jobb mutatókkal zárta a szezont.

Az évad végén Vettel távozott a csapattól, elfogadta ugyanis a Ferrari ajánlatát, ahol Fernando Alonsót válthatta.

A 2014-es idényhez hasonlóan az idei év sem úgy alakul eddig, ahogy Vettel remélte, az ifjú Charles Leclerc személyében ráadásul egy feltörekvő tehetséget kapott csapattársnak.

A négyszeres világbajnok viszont azt mondja, idei küszködése nem emlékezteti őt az öt évvel ezelőtti nehézségekre.

„Nem, nem igazán. Először is, az már régen volt, másrészt pedig ez teljesen más” – mondta Vettel, aki a hétvégi Brit Nagydíjon ismét alulteljesített, a futamot pont nélkül zárta, miután nekiütközött Max Verstappen autójának.

„Amikor az ember frusztrációról beszél, akkor arról van szó, hogy az eredmények itt-ott hiányoznak. A mi versenyeink alakulhattak volna másképp is, szóval azt gondolom, fairnek kell lennünk, és nem egyetlen kör alapján megítélnünk a teljesítményt.”

„De persze megtörtént a baleset, és egészen addig elég erősek voltunk. A 6. helyről rajtoltunk, és egy ponton nem véletlenül voltunk a 3. helyen. Persze lehet azzal érvelni, hogy segített bennünket a biztonsági autó, de elég jól kezeltük az első etapot, megpróbáltunk valami mást, mint a többiek, és működött is.”

„És más versenyek is alakulhattak volna eltérően, szóval nem igazán aggódom. Persze tudom, hogy lehetnének jobb eredményeim vasárnaponként. Nagyon várom már a németországi hétvégét.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!