Vettel: Az új autónak tökéletesnek kell lennie

Kemény fizikai tréningekkel készül fel a februári tesztekre, valamint a következő szezonra a Red Bull Racing német versenyzője, Sebastian Vettel.


Kemény fizikai tréningekkel készül fel a februári tesztekre, valamint a következő szezonra a Red Bull Racing német versenyzője, Sebastian Vettel.

A regnáló világbajnok elmondta, miután az év első két hónapjában nincsenek versenyek, sok időt tölthetnek el az edzőteremben. Vettel elmondta, ebben az időszakban egy speciális programmal tartja formában magát.

„Köszönhetően annak, hogy januárban és februárban nem versenyzünk, több időnk jut a normális edzésekre” – mondta Vettel.

„Tommi Parmakoski egy speciális programot állított össze nekem, mely több és hosszabb egységekből áll.”

„Miután több időnk van, lehetőségünk van arra is, hogy erősítsük az izmainkat, különösen azokat, melyek nagy hangsúllyal bírnak a versenyek során: ilyen a nyak és a csípő. De emellett a koordinációs képességeimen is dolgozom, hiszen sokat teniszezem, squash-olok, illetve tollaslabdázom.”

Vettel hozzátette, érthető okokból nagyon mozgalmasra sikerült számára a tavalyi év vége, hiszen világbajnokként számos rendezvényen kellett megjelennie.

„A december nagyon mozgalmas hónap volt számunkra: egy csomó rendezvényen kellett részt vennünk nagyon rövid idő alatt. Természetesen mindent élveztem, de nem igazán volt időm arra, hogy a saját edzésemre fókuszáljak.”

A világbajnok versenyző emellett elmondta, januárban az edzések mellett a szimulátorra is sok időt fordít, hiszen itt már a februári tesztek előtt kipróbálhatja az új, RB7-es kódjelet viselő konstrukciót.

„Januárban két fontos dolog lesz számomra: edzeni és tesztelni az RB7-es versenygépet a milton keynes-i szimulátorban. Végtére is ezzel az autóval szeretném megvédeni a bajnoki címemet, szóval tökéletesnek kell lennie.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!