Vettel az újságíróknak: Azt csináltok, amit akartok…

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
„Kitaláltak” azok a történetek, melyek Sebastian Vettel év végi visszavonulásáról szólnak – ezt maga a német versenyző nyilatkozta csütörtökön, a Forma-1-es Kanadai Nagydíj helyszínén.

Az olasz sajtóban terjedt el nemrég, Vettel a 2019-es szezont követően befejezheti F1-es pályafutását, habár 2020 végéig szerződés köti a Ferrarihoz.

A pletykák szerint a négyszeres világbajnok belefáradt a Ferrari küszködésébe, és Charles Leclerc érkezése is csak fejfájást okoz neki. A legvadabb híresztelések arról szóltak, Vettelt nem más, mint Fernando Alonso válthatja.

Vettelt aztán csütörtökön, Kanadában megkérdezték arról, valóban fontolgatja-e a visszavonulást, a Ferrari versenyzője pedig egyértelmű választ adott.

„Soha nem mondtam ilyesmit, szóval fogalmam sincs, honnan erednek ezek a pletykák” – mondta a négyszeres világbajnok Montrealban.

„Szerintem akkor hagyom abba, amikor én akarom, és talán a csapat is kirúghat, amikor akar. De azt hiszem, én nagyon elégedett vagyok a csapattal, és remélem, hogy ők is velem.”

„Ki vagyok éhezve, az a misszióm, hogy győzzek velük, számomra csak ez számít. Hogy nyerjek a Ferrarival. Ezért dolgozom. Jelenleg nem tudunk győzni, lehet számolgatni, és van még tennivalónk.”

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a pletykákról, a német így felelt: „Nem tudom, ki állt elő velük. Kétlem, hogy valaha is mondtam volna olyasmit, amiből ezt lehetett levonni. Nem tudom, de nem is igazán érdekel.”

„Megértem, hogy a munkájuk egy része az, hogy megpróbáljanak előállni valami érdekessel. Nem zavar, azt csinálnak, amit akarnak – és én is azt csinálom, amit akarok.”

Bár a Ferrari számára nehezen indult az idei év, és bevallottan komoly problémáik vannak a gumikezeléssel, Vettel azt mondja, a montreali hétvégét optimistán várja, a kanadai pálya ugyanis kedvezhet nekik.

„Nem tudok jósolgatni, de papíron egy kicsit ígéretesebbnek tűnik a dolog, mint mondjuk Bahreinben” – magyarázta.

„Másfelől viszont az aszfalt nagyon sima, nehéz lesz felmelegíteni a gumikat, és ezzel küszködtünk az elmúlt pár versenyen. De még egyetlen kört sem tettünk meg. Viszont optimista vagyok, tavaly elég erősek voltunk itt.”

„Ha küszködünk a gumikkal, van pár trükk a tarsolyunkban – hogy működnek-e ezek, vagy sem, az meg majd kiderül.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!