Vettel: Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk - F1VILÁG.HU

Vettel: Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk

HIRDETÉS

Sebastian Vettel szerint a Red Bull igenis lehet esélye arra, hogy a futamgyőzelmekért harcoljon a bajnokság további részében.


Sebastian Vettel szerint a Red Bull igenis lehet esélye arra, hogy a futamgyőzelmekért harcoljon a bajnokság további részében.

A múlt hétvégi Spanyol Nagydíj ismét a Mercedes dominanciájáról szólt: Lewis Hamilton vezetésével a német istálló kettős győzelmet aratott, a dobogó harmadik fokára pedig a Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo állhatott fel.

Sebastian Vettel nehéz hétvégén van túl: a pénteki edzésnap nagy részét váltóhiba miatt ki kellett hagynia, az időmérőt követően ráadásul öt rajthelyes büntetést kapott váltócsere miatt.

A német mindazonáltal elégedett a vasárnapi negyedik hellyel, hiszen a tizenötödik helyről rajtolva remekül taktikáztak.

„Megtettünk, amit lehetett – nehéz hétvége volt, hiszen nem sokat gyakorolhattam, aztán jött még a büntetés is. A versennyel viszont elégedett vagyok” – mondta a világbajnoki cím védője.

„Türelmesnek kellett lennem a rajtnál. Az autó csúszkált, mint ahogy a többiek is, de ahogy letisztult a forgalom, meg tudtuk mutatni, milyen tempóval is rendelkezünk, és a végén jól taktikáztunk a lágyabb gumikkal.”

Bár a mclarenes Jenson Button nemrég úgy nyilatkozott, a Mercedesen kívül nehéz lesz futamot nyerni idén a többi csapatnak, Vettel azért optimistán látja esélyeit.

„Minden csapat próbálkozik. A Mercedesnek remek csomagja van, fenomenális motorja, nagyszerű autója, és persze kiváló versenyzői. Mindez nagyon erőssé és nehezen verhetővé teszi őket. De mi is a győzelemért vagyunk itt. Nagyon szomorú dolog lenne, ha csak egy harmadik helyért versenyeznénk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!