Vettel balesete miatt változtat tervein a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel szerdai balesete után módosított barcelonai tervein a Ferrari Forma-1-es csapata.

A négyszeres világbajnok a szerdai tesztnapon törte össze autóját, miután műszaki hiba következtében kicsúszott a pályáról.

Az incidens következtében a Ferrari a tesztnap nagy részét kénytelen volt a garázsban eltölteni, emiatt pedig változtat az utolsó két tesztnapra tervezett programon.

Az eredeti tervek szerint Sebastian Vettel és Charles Leclerc a teszthét egésze során fél-fél napokat töltött volna az SF90-es versenygép volánja mögött, ehelyett azonban Leclerc egész nap körözhet csütörtökön, Vettel pedig a pénteki zárónapon.

„Érzésre olyan volt, mintha az autó bal elejével lett volna probléma. Ettől kezdve nem tudtam semmit tenni, hogy elkerüljem a becsapódást” – mondta Vettel a baleset után.

„Nem tudtam kontrollálni a dolgokat, és egyenesen a gumifalba csapódtam. Küzdünk, hogy kiderítsük, mi történt. Sokkal könnyebb lenne, ha jócskán lenne bukótér és az autó nem talált volna el rögtön valamit – most képzelhetitek, hogy mennyire megsérült az autó az ütközés miatt.”

„Nagyon alaposnak kell lennünk, hogy megtaláljuk a problémát, és most mindenki ezt keresi itt, a pályán és Maranellóban is.”

„Múlt héten sok kilométert megtettünk, de a terv mindig az, hogy teljesítsük a programunkat – többet szerettünk volna, mint 40 kör. Ez nem ideális, és ezzel időt veszítünk. De most fontos, hogy megértsük, mi történt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek