Verstappen vs. Ocon

Vettel balszerencséjében bízik a Ferrari

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali elismerte, ahhoz, hogy versenyzőjüknek, Fernando Alonsónak esélye legyen a világbajnoki címre 2013-ban, Sebastian Vettel balszerencséjére volna szükség.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali elismerte, ahhoz, hogy versenyzőjüknek, Fernando Alonsónak esélye legyen a világbajnoki címre 2013-ban, Sebastian Vettel balszerencséjére volna szükség.

Alonso hátránya jelenleg 60 pont a listavezető némettel szemben, a bajnokságból pedig már csak hat futam van hátra.

Domenicali elárulta, továbbra sem adják fel, ám pontosan tudják, rettentő nehéz dolguk lesz. A szakember rámutatott arra, Mark Webber vasárnapi utolsó körös kiesése a bizonyíték arra, hogy a Red Bull mellől is elpártolhat a szerencse a hajrában.

„Az egyetlen dolog, amit megpróbálhatunk, hogy maradunk a második helyen, ha pedig lehetőség kínálkozik, két kézzel megragadjuk” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„Anélkül, hogy Vettelnek problémái lennének, nehéz lesz harcolni a bajnoki címért, de soha nem tudhatjuk. Ami Markkal történt az utolsó körben, megtörténhet Sebastiannal is, ha pedig egyszer-kétszer előfordul, ott leszünk.”

„Soha ne mondd, hogy soha! Nehéz dolgunk lesz, de próbálkozni fogunk.”

Domenicali elismerte, a Red Bull autója jelenleg erősebb a Ferrariénál, a maranellói gárdánál azonban gőzerővel dolgoznak azon, hogy javítsanak az F138-as versenygép teljesítményén.

„Jelen pillanatban teljesen világos, hogy Vettelnek és a Red Bullnak jobb csomagja van, de megpróbáljuk pályára vinni azokat az újításokat, melyekkel készülünk” – magyarázta.

„Maranellóban 99 százalékban már a 2014-es idényre fókuszálunk, hiszen ez egy rendkívül nagy és összetett projekt, és fontos, hogy az élen legyünk – tehát azzal kell harcolnunk, amink van.”

„Gratulálunk a Red Bullnak, mert hihetetlen munkát végeznek, de mi is fejlődünk még a nehéz július után. Ha nem veszítettünk volna annyi pontot a bajnokság elején, teljesen más lenne a helyzet.”

Domenicali kifejtette, nem sokat tehetnek annak érdekében, hogy jobban boldoguljanak a Pirelli abroncsaival. Fernando Alonso a Szingapúri Nagydíj után utalt arra, a gumik nyári megváltoztatásakor inthettek végleg búcsút a bajnoki címnek.

„Való igaz, hogy a specifikáció megváltoztatása kicsit összekuszálta az autók teljesítményét” – nyilatkozta Domenicali.

„Nem tudtunk már olyan jól teljesíteni, mint előtte. Megpróbálunk javítani ezen, de nem sok mindent tehetünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek