Vettel bánkódik a rossz rajthely miatt

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője örült volna, ha egy előkelőbb rajthelyről várhatja a versenyt, akkor ugyanis nagyobb esélye lett volna a győzelemért folyó küzdelemre.

Vettel a 6. pozícióból kezdte meg a spielbergi versenyt, miután az időmérőt követően az FIA 3 rajthelyes büntetéssel sújtotta Carlos Sainz feltartásáért. A német versenyző Hamilton, Bottas, valamint Ricciardo kiesését követően a 3. helyre zárkózott fel, így végül a dobogón ünnepelhetett.

A Ferrari pilótája egyébként a futam során Lewis Hamiltonnal is megküzdött, és sikerült is a pályán megelőznie a britet, aki végül üzemanyagnyomás-probléma miatt kiállni kényszerült a versenyből.

„Nyilvánvalóan jobb lett volna, ha előrébb rajtolunk” – nyilatkozta a német a futamot követően. „Megpróbáltam az első kanyarban felzárkózni, de nem igazán működött. Nem volt helyem hova menni, aztán elszalasztottam a pillanatot, és ugyanez volt a 3-as kanyarban. Szóval a verseny elején a Renault-val és a Haasszal kellett harcolnom.”

„A gumikezelés nagyon jól működött, szóval pozitív nap volt. Jobb is lehetett volna, de Max megérdemelte a győzelmet.”

„Mondtam neki, hogy nagyon jó versenye volt, nagyon következetes volt, nem hibázott. Üldöztük a végén, de nem igazán sikerült elkapnunk.

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek