Fotó: Red Bull
Hírek

Vettel bánkódik a rossz rajthely miatt

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője örült volna, ha egy előkelőbb rajthelyről várhatja a versenyt, akkor ugyanis nagyobb esélye lett volna a győzelemért folyó küzdelemre.

Vettel a 6. pozícióból kezdte meg a spielbergi versenyt, miután az időmérőt követően az FIA 3 rajthelyes büntetéssel sújtotta Carlos Sainz feltartásáért. A német versenyző Hamilton, Bottas, valamint Ricciardo kiesését követően a 3. helyre zárkózott fel, így végül a dobogón ünnepelhetett.

A Ferrari pilótája egyébként a futam során Lewis Hamiltonnal is megküzdött, és sikerült is a pályán megelőznie a britet, aki végül üzemanyagnyomás-probléma miatt kiállni kényszerült a versenyből.

„Nyilvánvalóan jobb lett volna, ha előrébb rajtolunk” – nyilatkozta a német a futamot követően. „Megpróbáltam az első kanyarban felzárkózni, de nem igazán működött. Nem volt helyem hova menni, aztán elszalasztottam a pillanatot, és ugyanez volt a 3-as kanyarban. Szóval a verseny elején a Renault-val és a Haasszal kellett harcolnom.”

„A gumikezelés nagyon jól működött, szóval pozitív nap volt. Jobb is lehetett volna, de Max megérdemelte a győzelmet.”

„Mondtam neki, hogy nagyon jó versenye volt, nagyon következetes volt, nem hibázott. Üldöztük a végén, de nem igazán sikerült elkapnunk.

Szólj hozzá!