Vettel: Bárcsak felhívhatnám Schumit…

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Michael Schumacherről nyilatkozott ismét a Ferrari Forma-1-es csapatának német versenyzője, Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok azt mondja, bárcsak felhívhatná jó barátját.

Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, azóta pedig, hogy többhónapnyi kóma után hazaszállították, nem látott napvilágot hivatalos információ állapotáról.

Vettel köztudottan baráti kapcsolatot ápolt a legendás versenyzővel, korábban pedig többször nyilatkozta azt, nagyon hiányoznak neki Schumacher tanácsai.

A ma már négyszeres F1-es bajnokot még pályafutása kezdetén ’Baby Schuminak’ becézték Németországban, utalva arra, hogy hasonló sikereket érhet majd el a száguldó cirkuszban, mint a Ferrari legendája.

„Most már nevetni tudok rajta, de akkoriban… nem is tudom” – mondta a négyszeres világbajnok, amikor az F1 Racing magazin rajongói kérdésekkel szembesítette őt, majd nevetve hozzátette: „Szerintem nem volt akkora állam, mint Michaelnek – szóval nem hiszem, hogy nagyon passzolt ez a becenév.”

„Nem szerettem, mert Michael nemcsak egy német srác volt a Forma-1-ben, hanem a legjobb a Forma-1-ben. Szóval nem gondolom, hogy fair volt, mert én akkor még semmit sem értem el, szóval hogyan is lehetnék… csak azért, mert ugyanabból az országból jöttem.”

„De eljutott hozzám ez a történet, és elfogadtam, hogyha az emberek így hívtak. Egyszer neveztek a „leggyorsabb fogszabályzónak” is Németországban, de szerintem a ’Baby Schumi’ azért jobb ennél… Ma már nem nagyon van becenevem.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel hozzátette, Schumacher rendkívül sok inspirációt adott neki pályafutása során, és a mai napig szívesen támaszkodna tanácsaira.

„Igen. Nagy kár, hogy nem tudom csak úgy felemelni a telefont, hogy felhívjam őt. Kezdetben ő volt a hősöm, olyasvalaki, akire felnéztem, később pedig megismertem őt, mint embert. Ma már, ha visszatekintek, Michaelre, mint személyre emlékszem, nem pedig mint versenyzőre.”

„Viszont mint autóversenyzőt, továbbra is rendkívüli módon csodálom. Amikor azokkal a srácokkal beszélek itt, a Ferrarinál, akik itt voltak már Michael idejében is, akkor rendkívül elismerően szólnak róla. Ez is bizonyítéka annak, hogy valami különlegest hagyott maga mögött.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek