Vettel beállította Mansell rekordját újabb pole-jával - F1VILÁG.HU

Vettel beállította Mansell rekordját újabb pole-jával

HIRDETÉS

Sebastian Vettel idei tizennegyedik pole pozícióját szerezte meg az Abu Dhabi Nagydíjon, mellyel beállította Nigel Mansell 1992-es rekordját. A Red Bull német versenyzőjét a McLaren duója, Hamilton és Button követte.



Sebastian Vettel idei tizennegyedik rajtelsőségével beállította Nigel Mansell 1992-es rekordját az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén, ahol az utolsó pillanatban verte meg a McLaren kiváló formában lévő versenyzőpárosát.

Már-már úgy tűnt, hogy McLaren első sor lesz Abu Dhabiban, Lewis Hamilton és Jenson Button (akiket mindössze kilenc ezred választott csak el egymástól) egy hellyel hátrébb szorult, mert Vettel utolsó mért körén minden egyes szektorban javított, így az élre állt.

A negyedik helyen a Red Bull ausztrál versenyzőjéé, Mark Webberé lett, míg a harmadik sorban, az ötödik illetve a hatodik pozícióban a Ferrari párosa, Fernando Alonso és Felipe Massa foglalhat majd helyet, a Mercedes és a Force India duója előtt.

Miután a második és a harmadik edzést is megnyerte, Hamilton az első illetve a második etapban is az élen végzett, majd az utolsó etap első gyorsköreit követően is az élen állt, megelőzve Vettelt.

Button csak a negyedik volt az első mért körök után, miután az utolsó kanyarban megcsúszott és értékes időt vesztett. A brit pilóta azonban egy remek kört tett össze másodjára, amivel az élre állt, de nem maradt ott sokáig, mert csapattársa kilenc ezreddel megelőzve átvette tőle a vezetést.

Már-már úgy volt, hogy a McLaren nem talál legyőzőre, mikor Vettel a középső szakaszban egy abszolút csúcsot futott, és előnyét megtartotta a kör hátralévő részében is, így 0.141 másodperccel megverve Hamiltont, átvette a vezetést és megnyerte a tréninget, az idei esztendőben immáron 14. alkalommal.

Button mögött Webber végzett, akit a Ferrari duója követett. Az olasz gárda versenyzői nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy beleszóljanak a nagymenők csatájába. Alonso hat tizedet kapott Vetteltől, és ugyanennyit adott csapattársának, Massának, aki miatt egy ideig meg kellett állítani a tréninget, mivel az egyik sikánban lebontotta a bóját, ami az ideális ívre került.

Nico Rosberg és Michael Schumacher a hetedik illetve a nyolcadik helyen végzett a Mercedesszel, míg az első tíz sorát a Force India párosa, Adrian Sutil és Paul di Resta zárta, utóbbi mért kör nélkül, így lehetősége lesz még gumit választani a vasárnapi versenyre.

Hirdetés

A Williams számára rémálom volt a mai időmérő. Versenyzői ugyanis az utolsó sorból rajtolhatnak, miután Rubens Barrichello egy technikai probléma miatt ki sem tudott hajtani a pályára, míg Pastor Maldonado csak a 17. lett, ám motorcseréje miatt kapott tíz helyes rajtbüntetése miatt az utolsó pozícióból indulhat.

A kiscsapatok közül ismét a Team Lotus bizonyult a legjobbnak, a Virgin és a HRT előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!