Verstappen vs. Ocon

Vettel: Bizonyítani akarunk a hátralévő versenyeken

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, a szezon hátralévő versenyein a Ferrari meg szeretné mutatni azt, hogy jobb teljesítményre képes annál, mint amilyet az elmúlt időszakban mutatott.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, a szezon hátralévő versenyein a Ferrari meg szeretné mutatni azt, hogy jobb teljesítményre képes annál, mint amilyet az elmúlt időszakban mutatott.

Vettel hátránya 67 pontra nőtt a világbajnoki összetettben Lewis Hamiltonnal szemben, miután a Mercedes versenyzője a legutóbbi hét versenyből hatot győzelemmel zárt.

A Ferrari a múlt hétvégi Japán Nagydíjon újabb mélypontot ért el, amikor az időmérő edzésen a csapat és a versenyzők is hibáztak – Maurizio Arrivabene csapatfőnök pedig egyenesen elfogadhatatlannak nevezte saját teljesítményüket.

Vettel tudja, komoly lehetőségeket szalasztottak el, ám elmondása szerint mindent megtesznek azért, hogy a hátralévő négy versenyen bizonyítsanak.

„Azt gondolom, nagyszerű potenciál rejlik ebben a csapatban. Nyilvánvaló, hogy az elmúlt néhány hét igazon nehezen alakult számunka, és lehetnénk jobb pozícióban is. De nem vagyunk. Ez pedig okkal történt így” – nyilatkozta a Ferrari versenyzője.

„De várjuk a következő versenyeket, és bár az elmúlt pár hét nehezen alakult, a csapaton belüli szellemiség elképesztő – látni a srácokon, mennyire erőteljesek, és milyen pozitívan állnak a dolgokhoz. Azt gondolom, hogy a minőség az, amely nagyon erőssé tette ezt a csapatot, és így lesz ez a következő versenyen, illetve a jövőben is.”

„Tudjuk, hogy rengeteg bennünk a potenciál, és keményen kell dolgoznunk, mélyebbre kell ásnunk. De most nyilván bizonyítani szeretnénk azt, hogy nem olyan teljesítményre vagyunk képesek, mint amilyet az elmúlt versenyeken mutattunk.”

Vettel elárulta, az időmérőn látott stratégiai baklövés után beszélt Maurizio Arrivabene csapatfőnökkel, és úgy érzi, további elemzésekre lesz szükség.

„Beszéltünk arról, ami történt, és nem vagyunk elégedettek az eredményekkel. Nyilván amit csináltunk, az nem működött, szóval megnéztük, mit lehetett volna jobban csinálni, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan, nyugodt körülmények között újra átvesszük ezeket.”

„De nem sok értelme van hetekig ezen rágódni. Ha így esik az eső, mindig rizikós a helyzet: ha hirtelen megérkezett volna az eső, és meg tudtunk volna tenni fél kört intermediate-gumikkal, a másik felét pedig teljesen esőben, akkor géniusznak tűntünk volna, és mindenki más idiótának. Szóval mindig nehéz döntések ezek, de biztos vagyok benne, hogy volt valami, amit csinálhattunk volna jobban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Leclerc hamar összebarátkozott az új Ferrarival

Sebastian Vettel után Charles Leclerc is kipróbálhatta a Ferrari 2019-es versenyautóját a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjén. A monacói hatékony munkát végzett: a legtöbb kört megtéve végzett az élen.

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Friss hírek