Vettel biztos abban, hogy vissza fog vágni - F1VILÁG.HU

Vettel biztos abban, hogy vissza fog vágni

HIRDETÉS

Sebastian Vettel meg van győződve arról, hogy tanulva az elmúlt versenyeken elkövetett hibáiból, egy erősebb és érettebb versenyzőként tér majd vissza a pályára a hajrában.


Sebastian Vettel meg van győződve arról, hogy tanulva az elmúlt versenyeken elkövetett hibáiból, egy erősebb és érettebb versenyzőként tér majd vissza a pályára a hajrában.

A Red Bull német versenyzője kapott hideget-meleget az elmúlt napokban, amiért szó szerint kiütötte a versenyből egyik bajnoki riválisát, Jenson Buttont a hétvégi Belga Nagydíjon, akinek minden esélye meglett volna arra, hogy felálljon a dobogóra.

Vettel a nyári szünet előtti versenyen, a Magyar Nagydíjon is szarvashibát követett el, mikor elaludt a biztonsági autó mögött, a megengedettnél nagyobb távolságot hagyott közte és az előtte álló között, amiért büntetést kapott, ami a győzelmébe került a Hungaroringen.

Bár rengeteg kritika és támadás érte az elmúlt időben nyújtott teljesítménye miatt, Vettel nem ingott meg, és az Auto Bild Motorsportnak adott nyilatkoztában elmondta, hogy ismeri magát, és biztos abban, hogy egy erősebb versenyzőként jön ki az egészből.

„A Forma-1 egy remek show” – mondta Vettel. „Ha minden rendben megy, akkor te vagy a legnagyobb. Ha viszont hibát követsz el, és többen nem értik ennek az okát, akkor nagyon gyorsan idiótává válhatsz. Éppen ezért a legfontosabb, hogy nagyon jól ismerem magam.”

„Magyarországon elaludtam a biztonsági autós periódusban, és elkövettem egy hibát. Spában pedig, mikor elvesztettem az autóm felett az uralmam, miközben próbáltam elmenni Jenson Button mellett, szintén hibát követtem el. De elég nyílt és őszinte vagyok ahhoz, hogy ezt bevalljam.”

„Nem vagyok büszke a történtekre, de nem tudok mást tenni, csak annyit, hogy megpróbálok több ilyen hibát nem elkövetni. Elvégre is a hibák egy jobb versenyzővé tesznek.”

Bár az elmúlt futamokon történtek miatt romlottak esélyei a világbajnoki cím megszerzésére, Vettel úgy érzi, hogy a hátralévő hat verseny elég lesz ahhoz, hogy behozza lemaradását, és harcba szálljon a végső győzelemért 2010-ben.

„Egy csapat vagyunk” – folytatta. „Bár voltak elég komoly problémáink, sikerült elég sok pontot szereznünk. És nem azért, mert olyan szerencsések voltunk, hanem azért, mert a csomagunk hihetetlenül erős.”

Hirdetés

„Az első tizenhárom versenyen nem minden ment simán. Mindezek ellenére csak 31 pont a lemaradásom, ami még könnyedén behozható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!