Vettel biztos benne, szombaton tovább gyorsulhatnak - F1VILÁG.HU

Vettel biztos benne, szombaton tovább gyorsulhatnak

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Practice

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel elsőségével zárult a Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapja, ám ezúttal nemcsak a Mercedes, hanem a Red Bull is meglepően közel volt hozzájuk.

Vettel mögött Valtteri Bottas lett a második, Daniel Ricciardo pedig a harmadik a villanyfénynél megtartott második gyakorláson.

A Ferrari négyszeres világbajnoka újságíróknak nyilatkozva elárulta, egyelőre nem tudja, hogy a Red Bull elég erős lesz-e a folytatásban, de az biztos, hogy ők tovább gyorsulhatnak – ha megoldották azokat a problémákat, melyek ma hátráltatták őket.

„Nem tudom, hogy három csapatossá alakulhat-e a küzdelem. Már az első edzésen is erősnek tűnt a Red Bull, de igazából nem sokat láttam a mai edzésből, mert eléggé el voltunk foglalva” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Volt némi problémánk is. Szerencse, hogy a kör végén történt, és vissza tudtam menni a bokszba. Alapvetően rendben volt a mai napunk, de még javulhatunk. Meglátjuk, mi lesz holnap.”

Vettel kifejtette, biztos abban, hogy meg fogják oldani a mai műszaki gondokat.

„Nem tudom, pontosan mi volt a gond az autóval. Később kiderült, hogy nem sérült meg semmi. Még nem tudjuk, mi volt probléma pontosan, de biztos vagyok abban, hogy meg tudjuk oldani. Manapság az autók nem csupán autók: komoly technológiákat alkalmazunk, szoftverek érintettek a működtetésében… Szóval valami ezen a területen romlott el.”

Időközben kiderült az is, hogy Vettel autójában a Ferrari kicserélte a vezérlőelektronikát, így valóban szoftveres gondja akadt az olasz istállónak.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!