Vettel bocsánatot kért Räikkönentől

Elnézést kért csapattársától, Kimi Räikkönentől és elismerte, hibázott a múlt vasárnapi Belga Nagydíj első kanyarjában Sebastian Vettel.


Elnézést kért csapattársától, Kimi Räikkönentől és elismerte, hibázott a múlt vasárnapi Belga Nagydíj első kanyarjában Sebastian Vettel.

A német versenyző közvetlenül a spái verseny rajtja után ütközött össze finn csapattársával, aki ezt követően még Max Verstappennel is összekoccant.

Az ütközés miatt a két Ferrari elveszítette esélyét arra, hogy a dobogóért harcoljon, és bár Vettel a futam után még Verstappent hibáztatta a történtekért, ma, Monzában elismerte, ő hibázott, ezért bocsánatot is kért csapattársától.

A bocsánatkérésre reagálva Räikkönen az Olasz Nagydíj mai sajtótájékoztatóján elmondta: „Nyilván egy nagyon balszerencsés dolog volt. Elnézést kér, ezzel le is van zárva az ügy. Nem volt ideális, hogy mindhárman belekerültünk, de néha előfordul. Legközelebb nagyobb helyet hagyunk egymásnak.”

Vettel kifejtette, azért nem hagyott nagyobb helyet csapattársának az 1-es kanyarban, mert nem vette észre, hogy Verstappen beszúrt a finn mellé.

„Nincs miről beszélni most már, teljesen világos, mi történt” – fogalmazott a négyszeres világbajnok. „Azt hittem, Kimi van belül, de aztán kiderült, hogy 3 autó volt a kanyarban. Én nem 3 autónak hagytam helyet.”

„Max kikerült a csatából, de aztán úgy gondolta, hogy mégsem. Nem sokat láttam a tükörben. Azt láttam, hogy Kimi ott van, és egy kicsit előrébb voltam. Ha újra kellene csinálnom, nyilván nagyobb helyet hagynék. Kár érte, és azért is, hogy emiatt nem tudtunk a dobogóért harcolni.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!