Vettel bölcsebben versenyezne 2018-ban

Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF70-H, Max Verstappen (NED) Red Bull Racing RB13 and Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF70-H crash at the start of the race at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Sunday 17 September 2017. Räikkönen crash
Fotó: Singapore GP

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel azt reméli, egy kicsit „bölcsebb gondolkodásmóddal” eredményesebb lehet majd a 2018-as Forma-1-es évadban, és tovább növelheti világbajnoki címeinek számát.

A német 2017-ben nagy csatát vívott Lewis Hamiltonnal, végül azonban alulmaradt a Mercedes ászával szemben.

Korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo nemrég úgy fogalmazott, a világbajnoki küzdelemben idén döntő jelentősége volt Hamilton hidegvérének, ez volt a kulcsa ugyanis annak, hogy le tudta győzni Vettelt, aki hajlamos volt a hibázásra.

Bár Vettel a nyári szünetet még bajnoki éllovasként várhatta, Szingapúrban azonban agresszív védekezésének köszönhetően már rögtön a rajtnál kiesett, korábban, Bakuban pedig megbüntették, mert szándékosan ráhúzta autóját Hamiltonéra.

Arra a kérdésre, hogy élvezte-e a világbajnoki küzdelmet 2017-ben, Vettel így felelt: „Igen, határozottan!”

„Nem férhet kétség Lewis tudásához és sebeségéhez. Nagyon gyors, és nem sok hibát csinál. Jacques [Villeneuve] azt mondta, [Michael] Schumacher volt a legjobb, és ellene volt a legnehezebb harcolni.”

„Most pont ugyanez a helyzet: ha a legjobb ellen harcolsz, az a következő szintre emel. Rengeteg minden, amit tettem, helyes volt, de mai gondolkodással, egy kicsit bölcsebben… remélem, hogy lehetek ennél jobb.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!