Vettel: Bosszantó volt kicsit, amit Lewis csinált - F1VILÁG.HU

Vettel: Bosszantó volt kicsit, amit Lewis csinált

HIRDETÉS
Sebastian Vettel a harmadik legjobb időt autózta a második szabadedzésen Kanadában.

Sebastian Vettel a harmadik legjobb időt autózta a második szabadedzésen Kanadában.

Sebastian Vettel a harmadik legjobb időt autózta a második szabadedzésen Kanadában.

Elégedetten zárta pénteki napját a Ferrari német pilótája, aki megjósolni nem tudja, hol tartanak a többi csapathoz képest, de meggyőződése, az időmérőn képesek lesznek az első sorért harcolni a Mercedesszel.

Nem tudom, pontosan hol állunk a többiekhez vagy a Mercedeshez képest, mert nem tudni, mennyi üzemanyaggal tesztelnek riválisaink, vagy éppen milyen programon vannak kint.” – mondta a német.

Minden bizonnyal tudunk majd küzdeni az első sorért és a Mercedesre is nyomást jelentünk majd, de a harmadik szabadedzésig várnunk kell ezzel. Ott azért tisztább képet kaphatunk erről. De a Q3 lesz az, ami minden kérdésre választ ad.

Normál esetben sosem könnyű felmelegíteni a gumikat a kanadai aszfalton, de ma nem ez, hanem a nagyon piszkos pálya jelentette a gondot a pilótáknak. A négyszeres világbajnok elárulta, volt olyan rész, ahol tényleg nehéz volt tartania az autót.

A mai nap elég vegyes volt, mert délelőtt nagyon csúszós volt a pálya. Délutánra már jobb volt a helyzet, de néhány alkalommal még így is megpördültem. Egy-két helyen harcolnom kellett az autómmal, de a végén megkaptam, amit akartam és a csapat is. Fontos adatokat gyűjtöttünk, és ez a legfontosabb.

A második tréning végén Vettel Lewis Hamiltonra panaszkodott, akit blokkolt a Mercedes brit pilótája.

Bosszantó volt kicsit, amit csinált, mert szerettem volna megérteni az autó viselkedését, és ez egy jó helyzet lett volna erre. Két egymást követő körben is jó volt a tempó, ezért is bosszant ennyire.

Volt pár hibám, de biztos vagyok benne, hogy Lewis nem szándékosan tette azt, amit tett. Nyilván nem segített, de adódott még olyan alkalom, hogy kicsivel többet tudjak meg az autóról.

Hirdetés

Hat futam után a Ferrari 17 ponttal vezet a Mercedes előtt a konstruktőri világbajnokságban, és úgy tűnik, a kanadai futamon is kiélezett harc várható a két csapat között.

Most már a holnapra koncentrálunk. A pálya biztosan jobb lesz, a Mercedesszel pedig szoros csata várható. Jó érzéseim vannak, és még előrébb léphetünk a harmadik szabadedzésen. Remélem, képesek leszünk megcsinálni mindazt, amit szeretnénk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!