Verstappen vs. Ocon

Vettel: Butaság volt, amit Hamilton mondott

Fotó: Shell

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel szerint Lewis Hamilton részéről „butaság” volt azt feltételezni, hogy Kimi Räikkönen szándékosan ütközött neki a Brit Nagydíj első körében.

Hamilton a pole pozícióból indulhatott hazai versenyén, ám rögtön a rajt után összeütközött Räikkönennel, akit később meg is büntettek a versenybírók.

A verseny után a címvédő azt mondta, „érdekes taktikát” alkalmazott a Ferrari, utalva arra, hogy Räikkönen talán szándékosan ütötte őt ki a versenyből. A brit később elnézést kért nyilatkozatáért.

„Butaság volt ezt mondania, de versenyzünk, és soha nem jó, ha az embert kiütik úgy, hogy semmi rosszat nem csinált” – mondta Hockenheimben Sebastian Vettel.

„És rendben van, ha az ember kifejti a véleményét. Még akkor is, ha nincs is igaza, és nem túl ésszerű, amit mond – emberek vagyunk. De két hete történt már, ideje továbblépni.”

Vettel jelenleg 8 pontos előnnyel vezeti az egyéni pontversenyt Hamilton előtt.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek