Verstappen vs. Ocon

Vettel: Csak gratulálni tudunk a Mercedesnek

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője számára nem sok pozitívum volt a Brazil Nagydíj versenyén: a 2. helyről indulva 6.-ként zárt.

Vettel nagy reményekkel vághatott neki a Brazil Nagydíjnak, és a Mercedesnél is tartottak tőle, hogy a stratégiai előny a Ferrarinál lesz a vasárnapi futamon, mivel a német és csapattársa, Kimi Räikkönen is a lágy abroncsokkal rajtolt.

A négyszeres világbajnoknak azonban nem volt szerencséje a rajtnál sem, illetve a versenytempó sem úgy alakult, ahogy várta volna. A rajtot követően Bottas, később pedig Max Verstappen is megelőzte őt, majd a csapat arra kérte, engedje el maga mellett Räikkönent.

„Ez nyilvánvalóan nem volt egy könnyű verseny, és nem vagyok boldog a 6. hellyel. A tőlem telhető legjobbat próbáltam nyújtani, de az autót nehéz volt vezetni, és az egyenesekben is küszködtem” – panaszkodott Vettel.

Örülök, hogy Kiminek sikerült a dobogó, mert ez egy jó eredmény számunkra, még akkor is, ha nem nyertük meg a konstruktőri bajnokságot. Őszintén szólva nem gondolom, hogy előny volt számunkra az, hogy a lágy gumikkal rajtoltunk, mert a szuperlágyak tovább tartottak, mint számítottunk rá – de ez van.”

A rajtom jól indult, de aztán nem tudtam menni sehova úgy, hogy Lewis előttem volt. Azt hiszem, nem volt elég tapadásom a sikán második felében. Lewis és Valtteri pedig összedolgoztak, és nem volt esélyem. Lewis egy kicsit gyorsabban lépett a fékre, hogy Valtterinek adja a külső ívet, aztán a 2. vagy 3. körben pedig Max megelőzött minket, mert ő volt a gyorsabb.”

A Mercedes Brazíliában a konstruktőri bajnoki címet is bezsebelte, így a Ferrari mindkét vb-címről lecsúszott az idei szezonban.

„Nem sok mindent tudok mondani, az idei évben a Mercedes erősebb volt, mint mi, és csak gratulálni tudunk nekik” – mondta Vettel.

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Friss hírek