Vettel csapatrádiója: Szörnyű világban élünk... - F1VILÁG.HU

Vettel csapatrádiója: Szörnyű világban élünk…

HIRDETÉS
Rendkívül nehezen élte meg a Kanadai Nagydíjon elszenvedett időbüntetését a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.
Fotó: Scuderia Ferrari

A német versenyző a pole-ból indulva végig vezette a montreali versenyt, egy alkalommal viszont hibázott, és ugyan vissza tudott evickélni a pályára, a versenybírók szerint ezt nem biztonságosan tette meg, Lewis Hamiltonnak ugyanis „elkerülő” manővert kellett alkalmaznia, hogy ne ütközzenek össze.

Vettel már a verseny során, a csapatrádión keresztül kifejtette frusztrációját – alább megmutatjuk, milyen beszélgetés is zajlott a Ferrari-pilóta és mérnöke között.

Mérnök: „Kaptunk egy 5 másodperces időbüntetést nem biztonságos visszacsatlakozásért. Koncentrálj, leszegett fejjel. Hamilton 3 másodpercre van mögöttünk…”

Vettel: „Nem volt hová mennem. Komolyan, nem volt hová mennem. Láttam őt.”

Mérnök: „Vettem.”

Vettel: „Át kellett hajtanom a füvön, aztán visszatérni. Neki elképesztő tapadása volt, hová a pokolba kellett volna mennem? Fű volt a kerekeimen. Az ő hibája, hogy azt az irányt választotta. Ha belülre megy, meg tudott volna előzni.”

Mérnök: „Oké, koncentrálj. Vettem, koncentrálj. 10 kör van hátra.”

Vettel: „Koncentrálok. De ellopják tőlünk a versenyt!”

Mérnök: „Vettem.”

Hirdetés

A verseny leintése után aztán további rádióbeszélgetés volt Vettel és a Ferrari között, itt már Mattia Binotto csapatfőnök próbálta nyugtatni Vettelt, aki azonban nagyon dühös volt.

Vettel: „Teljesen vaknak kell lenned, ha azt gondolod, hogy a füvön áthajtva kontrollálni tudod az autót. Szerencsés voltam, hogy nem csaptam a falnak. Hová a pokolba kellett volna mennem? Szörnyű világban élünk, most mondom… Ez nem fair.”

Vettel: „Nem maradok nyugodt. Ez nem fair. Ez nem fair. Dühös vagyok… és jogom van dühösnek lenni. Nem érdekel, mit mondanak.”

Vettelt végül a 2. helyre sorolták hátra a leintést követően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!