Vettel: Eddig minden úgy alakul, ahogy vártuk

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel, Ferrari, Belgian Grand Prix 2018

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elárulta első benyomásait a továbbfejlesztett Ferrari-motorról, amit a hétvégi F1-es Belga Nagydíjon használ az istálló.

Vettel a nyári szünetet követően megnyerte az első szabadedzést a spái versenypályán, a második tréningen pedig csapattársa, Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb.

Az eredmények ellenére Vettel óvatosan nyilatkozott, szerinte még nem áll elég adat a rendelkezésükre ahhoz, hogy összehasonlítsák az autójuk teljesítményét a Mercedesével. Legfőbb riválisuk egyébként szintén frissített erőforrással vágott neki a hétvégének.

„A pénteki nap alapján gyakran csak találgatni lehet” – nyilatkozta Vettel. „A nyári szünet után mindig szükség van néhány körre, hogy megtaláld a ritmust. Az autók itt sokkal gyorsabbak, mint máshol, ezt versenyzőként pedig nagyon jól érezni, az egész testedben érzed.”

A négyszeres világbajnok elmondta, az autók gyorsabbak, mint korábban, és emiatt nehezebb dolguk van idén a versenyzőknek.

„Az időzítés egyre nehezebb lesz. A korábbiakhoz képest egyszerűen kevesebb időd jut arra, hogy fékezz és bekanyarodj” – mondta a Ferrari-pilóta.

„Ahhoz, hogy eltaláld a megfelelő fékpontot, nagyon meg kell bíznod az autóban – ezen még egy kicsit finomítanom kell.

Eddig minden úgy alakul, ahogy vártuk. De pénteken még nincs értelme annak, hogy a konkurenciához hasonlítgassuk magunkat. Meglátjuk, hogy alakul a szombat, hogy mennyit ad az új motor, még nem tudom megmondani. Azt viszont elmondhatom, hogy amit vártunk tőle, az teljesült.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!