Vettel egy nyolcadik hellyel búcsúzott a Red Bulltól

Egy nyolcadik hellyel búcsúzott sikercsapatától, a Red Bulltól Abu Dhabiban a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.


Egy nyolcadik hellyel búcsúzott sikercsapatától, a Red Bulltól Abu Dhabiban a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német versenyző 2015-ben már a Ferrari versenyzőjeként folytatja pályafutását.

Vettel a mai szezonzárót a Red Bull autóinak szabálytalansága miatt a bokszutcából indulva kezdte meg, és bár pontszerző lett, elárulta, nem teljesen elégedett.

„Úgy éreztem, több van benne, de amint beragadtam Kevin [Magnussen] mögé a verseny elején, nagyon nehéz dolgom volt” – mondta a címvédő.

„Szóval nem lehetek teljesen elégedett a mai nappal. Azt gondolom, megvolt a tempónk ahhoz, hogy előrébb végezzünk.”

Vettel hat év és négy világbajnoki cím után távozik a Red Bulltól. Elmondása szerint nehezen válik meg a csapattól, de készen áll arra, hogy sikerre vezesse a Ferrarit.

„Az elmúlt hat év egy hihetetlen utazás volt, nyilván nem is számítottunk erre, amikor együtt nekivágtunk – négy egyéni és négy konstruktőri bajnoki címre egyhuzamban nem is számíthat az ember.”

„Remek embereket ismertem meg, barátságokat kötöttem, melyek nagyon sokáig fognak tartani. Együtt mentünk keresztül a szép és szomorú napokon, és úgy gondolom, nagyon sokat tanultam.”

„Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak és a teljes csapatnak mindenért, nagyon fognak hiányozni nekem. De készen állok a következő lépésre.”

A Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo remekelt ma, ő szintén a bokszból rajtolt, végül negyedik lett a versenyen.

„Nagyon elégedett vagyok” – mondta az ausztrál versenyző.

„Azt gondolom, igazán hibamentes versenyt futottunk – a stratégia is remek volt, én is jól mentem és a kerékcserék is tökéletesen sikerültek.”

„Élvezetes előzéseket mutattam be, szóval egyáltalán nem volt unalmas verseny. Jó lett volna egy hellyel előrébb végezni, de a bokszból rajtolva a negyedik hely is igazán szuper. Mondhatni tökéletes szezon volt, már amennyiben beszélhetünk ilyenről a bajnoki cím megszerzése nélkül. Szóval nem igazán panaszkodom.”

„Jó, hogy nemcsak jól kezdtem, de jól is zártam az évet, és azt gondolom, az egész év jól alakult.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!