Vettel: Egy pillanatig sem domináltunk idén

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint idén egyetlen verseny sem volt, amikor teljesítményük jobb lett volna a Mercedesénél.

Erős autó, de nem a legerősebb

A 2018-as egyéni világbajnoki cím sorsa már nem kérdés, Lewis Hamilton ugyanis Mexikóban bezsebelte azt. Sokan úgy gondolják, a szezon közepén a Ferrari teljesítménybeli előnyben volt a Mercedesszel szemben, a csapat viszont nem tudott élni ezzel a lehetőséggel.

Vettel szerint azonban ilyenről szó sincs: sosem domináltak az idei évben, a Mercedes autója végig gyorsabb volt az övéknél.

„Ez az a pont, ahol valószínűleg eltér a véleményem más emberekétől” – mondta Vettel a Motorsport.com-nak adott exkluzív interjújában. „Azt hiszem, tejesen igaz, hogy nagyon erős az autónk, de az az elképzelés, hogy domináltunk, nem gondolom, hogy igaz volt. Ha megnézzük az eredményeket, nem látom, hogy hol van a dominancia.”

Belga Nagydíj, ahol kellett a szélárnyék

A német pilóta a Belga Nagydíjat hozta fel példaként, ahol ugyan Hamilton indult a pole-ból, ám az első körben a szélárnyéknak köszönhetően sikerült megelőznie őt – végül pedig meg tudta tartania vezető pozícióját.

„Spában nem volt meg a pole, a körülmények ellenére sem. Megszereztük a győzelmet, mert a pálya karakterisztikája olyan, ott van az Eau Rouge, és így tovább… Nyilvánvalóan tavaly nem volt elég lóerőnk, és ezért nem működött az előzés. Idén nem volt ez a hátrányunk, szóval a szélárnyékból előnyt kovácsoltam, és tudtam előzni. De aztán Lewis mindig 1-2-3 másodperccel volt mögöttem. Ugyanaz volt a tempója, aztán egy ponton feladta, ezért nyertünk 8 másodperccel.”

„Számomra ez nem egy olyan verseny, ahol domináltunk. Ez nagyon szoros csata volt. Ha az első kör után ő lett volna az első helyen – ahogyan tavaly is –, akkor ugyanaz lett volna a tempónk, mint tavaly. Ő nyert volna, én pedig beérek a második helyen.”

Már csak a tempó hiányzik

A négyszeres világbajnok szerint egyetlen dolog hiányzott számukra idén: a tempó.

„Volt sok futam, amikor nagyon közel voltunk, és nagyon jó volt a versenytempónk, de nem volt olyan, ahol domináltunk volna – de nekik volt. Félre ne értsetek, mert nem azt mondom, hogy rossz volt az autóm, egyáltalán nem, mert tudom, hogy erős kocsim van. De nem gondolom, hogy domináltunk volna.”

„Legtöbbször nem voltunk elég gyorsak. Mindig is ezt mondtam, tavaly is és idén is, hogy egy dolog fogja meghatározni a bajnokságot, egy dolog fogja eldönteni, mégpedig, hogy megvan-e a tempód.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!