Vettel egyelőre nem gondol a végső győzelemre

A Red Bull Racing listavezetője, Sebastian Vettel úgy véli, 46 pontos előnye birtokában korai még a negyedik világbajnoki címre gondolni.


A Red Bull Racing listavezetője, Sebastian Vettel úgy véli, 46 pontos előnye birtokában korai még a negyedik világbajnoki címre gondolni.

A német versenyző legfőbb kihívója a bajnoki pontverseny állása alapján a ferraris Fernando Alonso, de matematikailag még sokaknak van esélyük a korona elhódítására, köztük Lewis Hamiltonnak, Kimi Räikkönennek, vagy éppen Mark Webbernek.

Vettel a legutóbbi, belgiumi megmérettetésen nyerni tudott, így remek formában várhatja a hétvégi Olasz Nagydíjat, a háromszoros világbajnok azonban ennek ellenére nem bízza el magát.

„Azt gondolom, tényleg minden egyes versenyre külön kell fókuszálnunk, és nem szabad, hogy megzavarjon minket mindaz, ami körülöttünk zajlik” – fogalmazott a Red Bull versenyzője.

„Azt hiszem, voltak éveink, amikor remekül működött az, hogy csak önmagunkra fókuszáltunk, noha kényelmes helyzetben voltunk – és voltak időszakok, amikor nem voltunk olyan jó pozícióban.”

„Elég nagy a kísértés arra, hogy elveszítsük a koncentrációnkat, és olyan dolgokra figyeljünk oda, melyek nem fontosak. Szóval én megpróbálok nem odafigyelni egy-egy bizonyos riválisra. Inkább magammal foglalkozom, megpróbálom a maximumot nyújtani. Ha ez így lesz, akkor lesznek a legjobbak az esélyeim arra, hogy megnyerjem a világbajnoki címet.”

„Szóval nem nézem a pontelőnyömet, nem akarom, hogy az efféle dolgok elvonják a figyelmet. Nagyon keményen megdolgoztunk azért, hogy ilyen pozícióban legyünk. Nem is akarok cserélni senkivel, de biztos vagyok abban, hogy sokan lennének a helyünkben.”

„Még sok futam hátravan, rengeteg pontot lehet szerezni, és nem kell géniusznak lenni ahhoz, hogy lássuk, valójában több pontot lehet még gyűjteni annál, mint amennyink épp van. Szóval ilyen a hozzáállásunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek