Verstappen vs. Ocon

Vettel: El kell fogadni, hogy vannak érzelmeink

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Az Abu Dhabi Nagydíj sajtótájékoztatóján a Ferrari versenyzőit, Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent is megkérdezték a Max Verstappen és Esteban Ocon között történt lökdösődésről.

Az Abu Dhabi Nagydíj sajtótájékoztatóján a Ferrari versenyzői, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is elmondta véleményét a Max Verstappen és Esteban Ocon között történt lökdösődésről.

Az Abu Dhabi Nagydíjon még mindig központi téma a Brazil Nagydíjon történt incidens, amikor Verstappen lökdösni kezdte Ocont a futamot követően – azok után, hogy a Force India pilótája lekörözöttként ütközött vele a pályán.

A csütörtöki sajtótájékoztató így leginkább róluk szólt, a Ferrari két versenyzőjéhez nem sok kérdés érkezett – pedig ez egyáltalán nem megszokott. Amikor Räikkönen és Vettel végre szót kapott, akkor is arról faggatták őket, hogy mit gondolnak a történtekről.

Räikkönen természetesen nem szaporította a szót a történtekről: úgy gondolja, kívülről nézve nem mutatott pozitív képet, ami történt a két fiatal pilóta között, azonban nem kell túldramatizálni a helyzetet.

„Utólag láttam, mi történt. Fiúk, fiúk… Így mennek ezek a dolgok. Nem gondolnám, hogy valami rossz dolog történt végül. De talán sok szempontból – ha az egész képet nézzük – ez nem a legjobb dolog, de nincs világvége. Így mennek ezek a dolgok.”

Vettel kicsit bővebben kifejtette a véleményét, szerinte elfogadható, hogy olykor vannak érzelemkitöréseik a pilótáknak – még akkor is, ha ezek néha nem pozitívak.

„Úgy gondolom, nagyon egyszerű a történet. Vannak érzéseink, emberek vagyunk, és az érzések kétfélék lehetnek. Teljesen boldogok vagyunk, amikor valami jó történik, és átfordulhat a másik irányba, amikor idegesek vagyunk” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok.

„Azt hiszem tiszta, hogy itt olyasvalamiért harcolunk, ami a világot jelenti számunkra – nem tudom, ti tudjátok-e, mert a legtöbb ember számára, aki nézi, ez egy show. Akik írnak róla, nekik munka. Számunkra is munka, de ez az életünk.”

„Mindannyian akkor kezdtünk versenyezni, amikor kisgyerekek voltunk, és amikor gokartoztunk, az volt az álmunk, hogy egy Forma-1-es autót vezethessünk, a győzelemért harcolhassunk.”

„Azt hiszem, nagy a tét, és ez megmagyarázza az érzelmeket is. Ahogy mondtam, az érzelmek a sport részét képezik. És ez mindig is így lesz. Nyilvánvalóan vannak szituációk, amikor megvan a lehetőségetek, hogy sokat beszéljetek róla utána. Én is voltam ilyen szituációban, de számunkra tiszta sor, hogy az inga mindkét irányba mozog néha.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek