Vettel: El kell fogadnunk, akkor is, ha nem akarjuk - F1VILÁG.HU

Vettel: El kell fogadnunk, akkor is, ha nem akarjuk

HIRDETÉS
Sebastian Vettel a 4. rajtpozíciót szerezte meg a két Mercedes és Max Verstappen mögött Monacóban, ám a németnek egyáltalán nem volt izgalommentes időmérője.
GP MONACO  F1/2019 - GIOVEDÌ 23/05/2019
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari

Vettel a harmadik szabadedzésen és az időmérő első szakaszában is falhoz csapta a Ferrarit – a kvalifikációt azonban egy rövid bokszlátogatás után folytatni tudta. 

Vettel visszatért a pályára, így még volt ideje egy gyorskörre, sikerült is neki a leggyorsabb köridőt teljesítenie, ezzel azonban éppen csapattársát, Charles Leclercet ütötte ki a továbbjutók közül

A német pilóta elmondta, a két koccanás között nincs semmiféle összefüggés, az időmérőn egyszerűen nem úgy működtek az abroncsok, ahogyan azt szerették volna. 

„A délelőttinek nincs köze ehhez” – mondta Vettel. „Szóval nem akarom áthárítani a felelősséget. Délután az első két körben bele kell jönni a ritmusba, aztán többször körbementem, szóval nem ez volt a probléma.”

„Küszködtünk azzal, hogy működésre bírjuk a gumikat, és egyszerűen nem volt meg az érzés, különösen az első gumik nem működtek ma.”

Mélyebbre kell ásnunk. Megpróbáljuk annyira megérteni a dolgokat, amennyire csak lehet. Néha ez működik.”

„Ma reggel Charles elégedett volt, és néhány kör erejéig én is, de délután már nem ez volt a helyzet. Most ez van, el kell fogadnunk, még akkor is, ha nem akarjuk. De innen kell indulnunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!