Verstappen vs. Ocon

Vettel elárulta, meglepte őt a Red Bull döntése

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Forma-1-es Kanadai Nagydíjon rajtelsőséget szerző Sebastian Vettel elárulta, nagyon meglepődött azon, hogy a Red Bull csapata úgy döntött, a hiperlágy abroncsokkal vág neki a mai versenynek.

A Ferrari és a Mercedes pilótái az ultralágy gumikat használták a szombati időmérő edzés második etapjában (Q2), így ezekkel a gumikkal kell majd elrajtolniuk a magyar idő szerint este 20 óra 10 perckor kezdődő versenyen.

Daniel Ricciardo és Max Verstappen ezzel szemben a hiperlágy gumikon rajtol, így a verseny első etapjában megpróbálnak majd támadni.

Amikor Vettelt az időmérő után arról kérdezték, fontolgatták-e, hogy ők is a leglágyabb keverékkel startolnak, a német így felelt: „Nem, nem. Nagyon sima edzés volt számunkra.”

„Röviden átbeszéltük, mit szeretnénk csinálni, próbáltunk kideríteni mindent. Számomra elég egyértelmű volt a dolog, és a taktikát illetően azt tettük, amit tenni akartunk.”

„Nem gondolom, hogy a hiperlágy jó versenygumi, egy kicsit meglepődtem azon, hogy mindkét Red Bull ezeket választotta, de gyanítom, megvan rá az okuk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek