Vettel elárulta, meglepte őt a Red Bull döntése

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Monaco Grand Prix 2018,

A Forma-1-es Kanadai Nagydíjon rajtelsőséget szerző Sebastian Vettel elárulta, nagyon meglepődött azon, hogy a Red Bull csapata úgy döntött, a hiperlágy abroncsokkal vág neki a mai versenynek.

A Ferrari és a Mercedes pilótái az ultralágy gumikat használták a szombati időmérő edzés második etapjában (Q2), így ezekkel a gumikkal kell majd elrajtolniuk a magyar idő szerint este 20 óra 10 perckor kezdődő versenyen.

Daniel Ricciardo és Max Verstappen ezzel szemben a hiperlágy gumikon rajtol, így a verseny első etapjában megpróbálnak majd támadni.

Amikor Vettelt az időmérő után arról kérdezték, fontolgatták-e, hogy ők is a leglágyabb keverékkel startolnak, a német így felelt: „Nem, nem. Nagyon sima edzés volt számunkra.”

„Röviden átbeszéltük, mit szeretnénk csinálni, próbáltunk kideríteni mindent. Számomra elég egyértelmű volt a dolog, és a taktikát illetően azt tettük, amit tenni akartunk.”

„Nem gondolom, hogy a hiperlágy jó versenygumi, egy kicsit meglepődtem azon, hogy mindkét Red Bull ezeket választotta, de gyanítom, megvan rá az okuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!