Verstappen vs. Ocon

Vettel elárulta, miért Räikkönen a legjobb csapattárs

Fotó: Shell
Fotó: Shell

Nem is kívánhatna magának jobb csapattársat Kimi Räikkönennél a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel – ezt ő maga mondta a minap egy lapinterjúban.

Vettel és Räikkönen köztudottan remek kapcsolatot ápolnak egymással a Ferrarinál, utóbbi versenyző jelenleg érvényes szerződése azonban 2018 végén újra lejár.

Miközben más csapatoknál évről-évre előfordulnak komolyabb viszályok, a Ferrari versenyzői jól kijönnek egymással, Vettel szerint pedig ennek legfőbb oka a kölcsönös tisztelet mellett az, hogy szenvedélyük az F1-es versenyzés.

„Ugyanazokat az értékeket valljuk, és rendkívüli módon tiszteljük egymást” – mondta a négyszeres világbajnok a Gazzetta dello Sportnak.

„Amit én a legjobban szeretek, ha önmagam lehetek a csapatnál. Nincs pszichikai hadviselés, mint más csapattársak között. Mi osztozunk azon, hogy szenvedélyből versenyzünk a Forma-1-ben. Azt gondolom, a mi remek kapcsolatunk egy győzelmet jelent a Ferrarinak. Nincs ellenségeskedés, zavaró tényező, polémia. A pályán minden tőlünk telhetőt megteszünk, de amikor leállítjuk a motort, nagyon lazán kezeljük a köztünk lévő viszonyt.”

Vettel hozzátette, bár Räikkönenre sajátos természete miatt sokan furcsán tekintenek, ő semmi problémát nem lát abban, hogy a korábbi világbajnok más karakter.

„Kívülről Kimi egy különös kis bagolynak tűnik. De én másképp látom. Nem kell ugyanazt ennünk vagy innunk, vagy ugyanazokra a helyekre járnunk, hogy jól kijöjjünk egymással. Viszont ugyanaz a víziónk az élettel kapcsolatban, és ugyanaz a motivációnk, ami visz bennünket előre.”

Fotó: Singapore GP

Egy csapaton belül – így a Ferrarinál is – persze előfordulnak problémás szituációk, mint a tavalyi, monacói verseny, vagy a Szingapúri Nagydíj, ahol Vettel és Räikkönen egymással ütköztek a rajtnál.

„Ha probléma merül fel, azonnal beszélünk róla és tisztázzuk a dolgot. Ha nyíltan beszélünk a viselt dolgokról, akkor még a nehéz helyzeteken is felül lehet kerekedni”

– mondta Vettel.

A Ferrari versenyzője hozzátette, nem is kívánhatna magának jobb csapattársat Räikkönennél, ezért reméli, a finn jövőre is a Ferrarinál marad.

„Nem tudom. Ez nem rajtam múlik. Kimi egy napon dönthet úgy, hogy nincs már szüksége erre az egészre. De ha azt kérdezik tőlem, hogy jobban szeretnék-e Kimi csapattársaként versenyezni, mint bárki más oldalán, akkor a válaszom az, hogy igen. Mert könnyű más versenyzőt találni. De egy olyan pilótát, aki ugyanekkora tisztelettel és elismeréssel adózik feléd, már egy kicsit nehezebb.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Friss hírek