Vettel elárulta, min múlt a dobogó - F1VILÁG.HU

Vettel elárulta, min múlt a dobogó

HIRDETÉS
Sebastian Vettel a 9. helyről rajtolva a 4. pozícióba küzdötte fel magát az Osztrák Nagydíjon, bár egyáltalán nem volt problémamentes futam számára.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZT9G2UNH2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Vettel csak a 9. rajthelyről kezdhette meg az Osztrák Nagydíjat, miután a Ferrarinak az időmérő edzésen műszaki gondjai akadtak, így a Q3-ban nem tudott mért kört teljesíteni a német.

A Ferrari versenyzői közül Vettel kezdte meg a kerékcseréket a futamon, ám a csapat nem készítette elő az abroncsokat, így értékes időt veszítettek a malőr miatt. 

Vettel elmondta, elévágással próbálkoztak volna, azonban ez a hiba miatt nem jött össze. A probléma egy kommunikációs technikai gond miatt adódott, ám a német egyáltalán nem neheztel a csapatra. 

„Elég korán kiálltunk, hogy nyomást tudjunk helyezni az előttünk lévőkre, de rossz volt a kerékcserénk, aztán hátrányba kerültünk egy kicsit. A kemény gumikkal nem voltunk annyira elégedettek néhány kör után, aztán Max könnyen utánam tudott jönni, jobb volt a tempója.”

„Őszintén szólva ma egy kicsit jobban mérges vagyok a tegnap történtek miatt. Mert egy jobb rajtpozícióval ez egy másik verseny lett volna.”

A kérdésre, bocsánatot kért-e a csapat a kiállás miatt, Vettel így felelt: „Nem, erre nincs is szükség. Nem volt szándékos. Ahol dolgoznak, ott hibáznak is.”

„Probléma volt a rádióval a bokszutcafal és a szerelők között. Láttam, hogy még nincsenek ott a gumik, amikor leparkoltam.”

Vettel második kiállása sem volt tökéletes, szerinte ezen múlt a dobogós helyezése, a futam végén ugyanis sikerült megelőznie Hamiltont, majd Bottast is utolérte, és mindössze 0,6 tizedmásodperccel ért célba mögötte

„Kb. 25 körrel a vége előtt szóltam, hogy még egyszer ki szeretnék menni” – mondta Vettel. „De ez egy kicsit sokáig tartott. Itt még egyszer időt veszítettünk, és talán ezen múlt a dobogó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!