Verstappen vs. Ocon

Vettel elárulta, mit mondott Hamiltonnak a futam után

Fotó: Bahrain GP

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elárulta, mit mondott Lewis Hamiltonnak, miután a brit ötszörös bajnokként szállt ki autójábóla Mexikói Nagydíjon.

A Mexikói Nagydíj leintését követően David Coulthard készítette az interjúkat a dobogósokkal, azonban Vettel az utolsó kérdésére már nem válaszolt, hanem odaszaladt Hamiltonhoz, és gratulált neki bajnok címéhez.

A futam utáni sajtótájékoztatón természetesen megkérdezték Vettelt a szituációról, aki először nem nagyon akart emlékezni a szavaira, azonban végül elárulta, mit mondott ellenfelének.

„Tulajdonképpen semmit nem mondtam neki” – kezdte a német. „Azt mondtam, hogy ne vegyél vissza, jövőre újra velem kell versenyezned!”

„Annyit mondtam neki, hogy arra gondolok, hogy idén nagy ellenfelem volt.

„De minden olyan gyorsan történt. Nem emlékszem már mindenre” – folytatta Vettel, és hozzátette, ez csak a sportszerűség és a tisztesség jele volt.

Vetteltől egyébként nem csak ez volt sportszerű húzás a futamot követően, a német ugyanis átment a Mercedeshez, és minden csapattagnak gratulált. Az esetet videón is megörökítették. 

Hamilton is úgy nyilatkozott, örült, hogy idén Vettellel küzdhetett meg a bajnoki címért, és biztos benne, hogy jövőre még erősebben tér majd vissza a német.

„Egész évben ilyen volt ez köztünk. Jó, ha két többszörös világbajnok egymás ellen versenyez” – nyilatkozta Hamilton. „Ez egy kemény év volt. Olyan jól küzdött, és a mexikói versenyen is fantasztikusan versenyzett. Tudom, hogy egyre jobb lesz. Vigyáznom kell, ha a jövőben is le akarom győzni.

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek