Vettel: Elég lenne 16 verseny egy szezonban

Fotó: Bahrain GP
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 and race winner Sebastian Vettel (GER) Ferrari in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 16 April 2017.
A Liberty Media szerint az elkövetkezendő években elképzelhető, hogy akár 25 versenyt rendezzenek egy F1-es szezonban – a versenyzők szerint azonban ez túl sok.

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája szerint már a jelenlegi versenynaptár is túlzsúfolt, és a csapattagok számára megterhelő ilyen sok időt távol tölteni családjaiktól – a brit szerint ezt figyelembe kellene venni, amikor arról beszélnek, hogy tovább emelnék a versenyhétvégék számát. 

„Szerintem már a 21 verseny is nehéz” – mondta Hamilton. 

„Amikor fiatalabb voltam, sosem volt elég a versenyekből. De amikor csapatban dolgozol, és látod, hogy az emberek milyen sokáig vannak távol a családjuktól, akkor rájössz, hogy szükség van az egyensúlyra.”

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője egyetért a brittel, és elmondta, őt személy szerint nem zavarná, ha több helyszínre kellene utazniuk, de a csapattagokkal, akik már a hét elején a pályán dolgoznak, ezt nem szabad megtenni. 

„Feltételezem, hogy több versenyzés több pénzt is jelent” – nyilatkozta a német. „Ez számunkra, versenyzők számára nem rossz, de a szerelőknek még nagyobb stressz. Én személy szerint visszamennék a 16 futamos versenynaptárhoz.

„Ez a pilóták számára is megadná a szabadságot, hogy más dolgokat is csináljanak.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!