Vettel élete egyik legjobb versenyét futotta - F1VILÁG.HU

Vettel élete egyik legjobb versenyét futotta

HIRDETÉS

Élete egyik legjobb versenyét futotta Abu Dhabiban a Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel – véli az osztrák gárdát irányító Christian Horner.


Élete egyik legjobb versenyét futotta Abu Dhabiban a Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel – véli az osztrák gárdát irányító Christian Horner.

A német versenyző a bokszutcából volt kénytelen nekivágni a vasárnapi futamnak, miután időmérőn elért eredményét törölték, autójából ugyanis az FIA illetékesei nem tudtak megfelelő mennyiségű üzemanyagmintát venni.

Vettel végül remek teljesítményt nyújtva harmadikként ért célba az 55 körös futamon – ami Christian Horner szerint egész egyszerűen elképesztő.

„Azt gondolom, pályafutása egyik legjobb versenyét futotta” – mondta Horner.

„Fenomenális volt, ahogy a bokszból rajtolva a dobogóig menetelt. Szombaton, amikor annak tudatában hagytam el a pályát, hogy a bokszból kell rajtolnunk, mert tudtuk, hogy változtatni akarunk az autón, azt gondoltam, hogy talán besettenkedhetünk a legjobb tíz közé, és mivel nem könnyű előzni itt, talán nyolcadikak vagy kilencedikek lehetünk.”

„De aztán a verseny előtt meglátogattam Sebet, ő pedig azt mondta, ’majd a dobogón találkozunk’. Nagyon magabiztosan várta a futamot, hitt a remek eredményben.”

Habár a futam középső szakaszában felmerült annak lehetősége, hogy Vettel egy kerékcserével végigmegy a futamon, Horner elárulta, túl nagy kockázatot vállaltak volna.

„Fontolgattuk, de azoknak a gumiknak negyven akárhány kört ki kellett volna bírniuk. Az első garnitúrán láttuk, hogy problémás volt a gumikopás, és nem akartunk eljutni odáig, hogy teljesen elfogynak az abroncsai.”

„Szóval amint megelőzte Grosjeant, logikus volt számára a második kiállás, és aztán úgy éreztük, üldözőbe veheti Alonsót és Buttont is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!