Vettel elhagyja a Ferrarit? Ezt válaszolta a négyszeres világbajnok!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel leszögezte, nem fogja elhagyni a Ferrari csapatát csak azért, mert idén is alulmaradnak a Mercedesszel, illetve Lewis Hamiltonnal szemben.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel leszögezte, nem fogja elhagyni a Ferrari csapatát csak azért, mert idén is alulmaradnak a Mercedesszel, illetve Lewis Hamiltonnal szemben.

A Ferrari számára nem alakult jól az elmúlt időszak, a Mercedesszel egyszerűen képtelenek voltak felvenni a versenyt a legutóbbi futamokon, Vettel hátránya pedig 67 pontra nőtt az összetettben 4 versennyel a bajnokság vége előtt.

Vettel Szuzukában sem remekelt: több hibát is elkövetett, és végül csak a 6. helyen ért célba, miközben Hamilton győzni tudott.

A német versenyző mindazonáltal leszögezte, esze ágában sincs elhagyni a Ferrarit, habár valószínűleg idén sem jön össze a bajnoki cím.

„Nem fogom elhagyni a Ferrarit” – mondta a német az Auto Bildnek.

„A része vagyok a csapatnak, és azt akarom, hogy ez így is maradjon. Azt gondolom, rengeteg potenciál van bennünk. Természetesen az elmúlt pár verseny nem alakult jól, és túlságosan megkönnyítettük a Mercedes dolgát. De ettől függetlenül a csapatszellem kiváló.”

Vettel elismerte, esélyei a bajnoki címre most már csak matematikaiak.

„Természetesen tudjuk, hogy már nehéz lesz. De mit veszíthetünk még? Mindent beleadunk, fontos dolgokat tanulhatunk még, és jobban megérthetjük az autónkat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek