Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Vettel elhagyja a Ferrarit? Ezt válaszolta a négyszeres világbajnok!

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel leszögezte, nem fogja elhagyni a Ferrari csapatát csak azért, mert idén is alulmaradnak a Mercedesszel, illetve Lewis Hamiltonnal szemben.

A Ferrari számára nem alakult jól az elmúlt időszak, a Mercedesszel egyszerűen képtelenek voltak felvenni a versenyt a legutóbbi futamokon, Vettel hátránya pedig 67 pontra nőtt az összetettben 4 versennyel a bajnokság vége előtt.

Vettel Szuzukában sem remekelt: több hibát is elkövetett, és végül csak a 6. helyen ért célba, miközben Hamilton győzni tudott.

A német versenyző mindazonáltal leszögezte, esze ágában sincs elhagyni a Ferrarit, habár valószínűleg idén sem jön össze a bajnoki cím.

„Nem fogom elhagyni a Ferrarit” – mondta a német az Auto Bildnek.

„A része vagyok a csapatnak, és azt akarom, hogy ez így is maradjon. Azt gondolom, rengeteg potenciál van bennünk. Természetesen az elmúlt pár verseny nem alakult jól, és túlságosan megkönnyítettük a Mercedes dolgát. De ettől függetlenül a csapatszellem kiváló.”

Vettel elismerte, esélyei a bajnoki címre most már csak matematikaiak.

„Természetesen tudjuk, hogy már nehéz lesz. De mit veszíthetünk még? Mindent beleadunk, fontos dolgokat tanulhatunk még, és jobban megérthetjük az autónkat.”

Szólj hozzá!