Megosztás:

Vettel elismerte, még nem elég magabiztos az autóban

A négyszeres világbajnok reméli, szombaton jobb formában lesznek.
A négyszeres világbajnok reméli, szombaton jobb formában lesznek. © Autodromo Nazionale di Monza

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel elismerte, nem indult olyan jól számára a monzai hétvége, mint szerette volna.

A német versenyző 140 ezredmásodperccel lemaradva csak a 3. helyen zárta a második szabadedzést Olaszországban, miközben a délelőtti gyakorláson bő 1 másodperc volt a hátránya az élen végző Lewis Hamilton mögött.

„Tudunk még javítani az autón” – mondta a négyszeres világbajnok. „Még nincs meg az az önbizalom, amit szeretnék, és amire szükségünk van itt.”

„Van pár dolog, amelyben jobbnak kell lennünk: az autó egyensúlya, a stabilitás, a fékezés – ami nagyon fontos itt az önbizalom miatt – ezek közé tartozik.”

„Mivel alacsony leszorítóerővel körözünk, fontos, hogy magabiztosan tudjuk bedobni az autót a féktávokra. Még nem tartunk ott, ahol szerintem tarthatunk majd, holnap jobbak lehetünk.”

„Az biztos, hogy gyorsabbak leszünk, mint ma, de hogy mennyivel? Azt nem tudom.”

Vettel tudja, a Mercedesnek igazán fekszik a monzai pálya, de véleménye szerint a Ferrari is ütőképes lehet hazai közönsége előtt.

„Nyilván tudjuk, hogy nagyon erősek itt” – mondta a német. „Ez egy motorigényes pálya, márpedig az elmúlt évben a motor volt az ő fő erősségük. Nagyon gyorsak. De mindenhol gyorsak, ahol pályára gurulnak, szóval erre is számítottunk. De mi magunkra figyeltünk, és majd meglátjuk, mit tehetünk holnap.”

„Tudunk még javítani az autón, és ha pár dolgot sikerül rendezni, jobb formában lehetünk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A legjobb idővel zárta a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki edzésnapját Valtteri Bottas, aki úgy...

Hozzászólások

( komment)