Vettel elismerte, nem bízik a Ferrari autójában - F1VILÁG.HU

Vettel elismerte, nem bízik a Ferrari autójában

HIRDETÉS
Sebastian Vettel azt mondja, hiányzik az „abszolút bizalom” a Ferrari versenyautójának irányába, és elengedhetetlen az is, hogy „ne bonyolítsa túl a dolgokat” fejben.
Sebastian Vettel, Ferrari, Singapore

A német versenyző szemmel láthatóan küszködik a Ferrari SF90-H kódjelű versenyautójával, miközben csapattársa, Charles Leclerc szárnyal: a monacói Belgiumban és Olaszországban is győzni tudott.

Vettel ráadásul nemcsak nem tudja tartani a lépést Leclerckel, de még hibázik is – ahogy történt az legutóbb, a Ferrari hazai versenyén, Olaszországban.

A korábbi F1-es futamgyőztes, Juan Pablo Montoya nemrég Vettel védelmére kelt: a kolumbiai szerint a négyszeres bajnoknak nem mentális gondjai vannak, egész egyszerűen nem boldogul a Ferrari autójával.

Maga a német versenyző csütörtökön, Szingapúrban megerősítette mindezt.

„Nem hiszem, hogy mentális dolog – nem arról van szó, hogy nem vagyok ott fejben” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Azt gondolom, megfelelő dolgokat csinálok, ezért is hiszem azt, hogy ez döntő abból a szempontból is, hogy ne bonyolítsam túl a dolgokat, és kilábaljak ebből.”

„Igen, itt-ott nincs meg az abszolút bizalom az autóban, nincs meg a megfelelő érzés. De azt gondolom, javul a helyzet, az autó megértése. Innentől kezdve pedig az apró részletek kérdése az egész. Meggyőződésem, hogy előbb-utóbb összeáll minden, és a helyére kerül minden.”

„Egészen addig leszegett fejjel kell dolgoznunk.”

Amikor Vettelt arra kérték, hasonlítsa össze mostani küszködését pályafutása egyéb nehéz időszakaival, a német azt mondta, „nem katasztrofális” a helyzet.

Hirdetés

„Nem tudom. Én nemigen hasonlítgatom ezeket. Ez van. Nem túl jó, de alapvetően nem katasztrófa. A versenyhétvégék során a futam a csúcs, a fénypont – egy pillanat pedig az egész versenyt meg tudja változtatni. És ez a pillanat Monzában meg is tette.”

„Nyilván én voltam az első, aki elismerte, hogy hibázott a futam után – teljesen világos volt. Sajnos ezek benne vannak a pakliban. Természetesen nem ezen a szinten akarok teljesíteni, de előfordulnak ilyen dolgok, mint ahogy előfordultak korábban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!