Vettel elismerte, nem fekszik neki az idei Red Bull - F1VILÁG.HU

Vettel elismerte, nem fekszik neki az idei Red Bull

HIRDETÉS

Sebastian Vettel, a Red Bull Racing négyszeres világbajnoka elismerte, idei küszködésének legfőbb oka, hogy egész egyszerűen nem fekszik neki csapata idei versenyautója.


Sebastian Vettel, a Red Bull Racing négyszeres világbajnoka elismerte, idei küszködésének legfőbb oka, hogy egész egyszerűen nem fekszik neki csapata idei versenyautója.

A német versenyző az elmúlt időszakban komoly előrelépéseket tett az RB10-es versenygéppel, a Szingapúri Nagydíjon pedig idei legjobb eredményét érte el azzal, hogy második lett.

Azt követően, hogy a lehetséges hibafaktorokat kizárva a Red Bull többször is kicserélte Vettel kasztniját, a címvédő elismeri, az idei autó egyszerűen nem fekszik neki.

„Valahányszor nyomni akarom és szeretném, hogy valami történjen, nem jön össze” – mondta Vettel, kinek hátránya 57 pont az összetettben saját csapattársával, Daniel Ricciardóval szemben.

„Úgy gondolom, ez főképp az idei autó karakterisztikájának, valamint a leszorítóerő-szintnek, illetve a gumiknak a hozadéka. Talán arról van szó, hogy még nem azt nyújtja nekem, amit szeretnék a kanyarok bizonyos részeiben.”

„Ez nem kifogás, hiszen alapvetően a legtöbbet kell kihoznom az autóból. Sokat fejlődtünk, de bőven vannak még olyan területek, melyeken jobbak lehetünk.”

Vettel legfőbb problémáit a kanyarbejáratok jelentik, de komoly hátrányba került azáltal, hogy idén már nem lehet használni a befújt diffúzorokat. És mivel a Renault-erőforrások gyengesége miatt különösen fontos volna, hogy sok időt nyerjen a kanyarokban, nem tudja a tartani a lépést csapattársával.

Arra a kérdésre, hogy ezen problémák miatt időnként a határ alatt kell-e versenyeznie, Vettel így felelt: „Igen. Nyilván az ember úgy vezet, ahogy a leggyorsabbnak gondolja, jelentse ez akár azt, hogy vissza kell vennie, vagy nyomnia kell. A helyzettől függ.”

„Idén nem ilyen egyszerű a helyzet, és nem mindig olyan konzisztens a dolog, szóval trükkös.”

Hirdetés

A címvédő bevallotta, nem valószínű, hogy az idei autóval vissza tudja nyerni korábbi formáját.

„Rövidtávon nem biztos, máskülönben már orvosoltuk volna. Versenyzőként az ember szeretne gyorsabb lenni, de idén teljesen más a helyzet. Az elmúlt pár versenyen sokkal jobb helyzetben voltunk, de vannak még dolgok, melyekkel meg kell birkóznunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!