Vettel elismerte, saját hibájából pördült meg

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elismerte, hogy ő hibázott, amikor Lewis Hamilton mögött megpördült a Bahreini Nagydíj versenyén.

Vettel számára akkor úszott el a remény egy jobb eredmény elérésére, amikor Hamiltonnal küzdött a futam második felében, majd megpördült, és a bokszba kellett hajtania új szett abroncsért. 

Az eset miatt nagyon megsérültek a gumai, ami erős vibrációt okozott, így az első vezetőszárnyát is látványos körülmények között hagyta el a német. A négyszeres világbajnok így csupán az 5. pozícióban zárt Bahreinben. 

„Nehéz volt” – összegezte Vettel a vasárnapi versenyt. „Mindannyian küszködtünk a verseny valamely pontján, de én a futam elején nagyon szenvedtem.”

„Összességében nem volt meg az a tempó, amit szerettem volna. Nem vagyok benne biztos, hogy miért, aztán hibáztam és megpördültem, szóval ez nem volt egy jó este.”

A kérdésre, az erős szél közrejátszott-e az esetnél, Vettel így felelt:

„Valószínűleg nem segített. Hátszél volt abban a kanyarban egész versenyen. Nem tudom, talán a tény, hogy Lewis épp előttem volt és védekezett… Nem tudom. De hirtelen elveszítettem az uralmam az autó felett és ahogy megcsúsztam, már késő volt. Balszerencsés voltam, hogy ennyire megsérültek a gumik, ami azt okozta, hogy az első szárny is letört. Nem volt jó.”

„A csapatnak örülök, de összességében is csalódást keltő nap volt – elölről indultunk és nem ott végeztünk, ahol akartunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek