Vettel elismerte, túl sokat akart, de a versenytempó miatt optimista

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, FrenchGP2018

Nem sikerült legyűrnie a Mercedeseket a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek a Forma-1-es Francia Nagydíj szombati időmérő edzésén. A német a 3. helyről rajtolhat, a pénteken látottak alapján viszont jó versenyre számít.

Vettel közel 4 tizedmásodperccel maradt alul bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben a kvalifikáción. Elmondása szerint nem volt könnyű ráérezni a Ferrari autójára, és bár jó lett volna a pole-ért harcolni, úgy érzi, elégedett lehet a 3. rajtkockával is.

„Nehéz volt jó egyensúlyt találni” – mondta a kvalifikáció után a világbajnoki éllovas.

„A végén túl keményen támadtam, nem volt tiszta a köröm. Sokat csúszkáltam, a kevesebb több lett volna, mert időt veszítettem. Olykor túl keményen próbálkoztam, aminek az eredménye az lett, hogy ahelyett, hogy gyorsabb lettem volna, lassabbá váltam. Az első kör után még hittem abban, egy szuper körrel összejöhet a pole, de sajnos nem így lett. A 3. rajthely viszont még jó pozíció a holnapi versenyre.”

„A gumik miatt nem aggódom: bár ugyanazokat az abroncsokat használjuk, mint Spanyolországban, Franciaország nem egyenlő Spanyolországgal, és sokat tanultunk a barcelonai versenyből. Az aszfalt is más, mint ahogy a hőmérsékleti viszonyok is. És még azt sem tudjuk, milyen lesz az időjárás.”

Vettel azt mondja, reményei szerint versenyképes lesz a Ferrari autója a holnapi futamon, hiszen a pénteki edzéseken jól sikerültek a hosszú etapot.

„A szabadedzéseken nagyon elégedett voltam a hosszú etapokkal, az autó pedig most jobb is, mint pénteken. Tiszta rajtot szeretnék, aztán majd meglátjuk.”

„Kicsit lassan kezdtünk pénteken, de a dolgok egyre jobbak lettek. Nem építettük teljesen újjá az autót, de amit változtattuk, az kifizetődött. Miközben mi folyamatosan dolgoztunk itt, a gyárban is folyt a munka – Antonio Giovinazzi a szimulátorban rótta a köröket. Daniil Kvyat tesztpilóta pedig itt, a helyszínen segít bennünket. Néhányszor előfordult már, hogy péntekenként egy kis lemaradásban voltunk. De nem tudom, ez miért van így.”

A meteorológiai előrejelzések szerint a vasárnapi versenyt jó eséllyel eső áztatja majd. Vettel azt mondja, ebben az esetben nehéz dolga lesz a mezőnynek.

„Amikor a pálya vizes volt [a 3. edzésen], elég furcsa volt a helyzet: olyan volt, mintha leöntötték volna samponnal. Szerintem ez annak tudható be, hogy meglehetősen új még az aszfalt. Ha esik a versenyen, az érdekes lehet – vannak helyek a pályán, ahol a víz nem tűnik el, hanem egyszerűen megáll az aszfalton.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!