Megosztás:

Vettel: Erre mi nem vagyunk képesek

Vettel szerint az időmérőn jobb a Mercedes.
Vettel szerint az időmérőn jobb a Mercedes. © Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel az időmérőben látja a Mercedes erősségét.

A Ferrari pilótája szerint a wokingiak igen komoly előnyben vannak velük szemben a kvalifikációkon.

„Az elmúlt futamokon egy kicsit erősebb volt a Mercedes. Az időmérő az, ahol jobban kijön a különbség. Fel tudják tekerni a motort úgy, hogy az egyenesekben 3-6 tizeddel jobbak, mint mi. Bakuban 7 tized volt, Ausztriában fél másodperc.” – mondta a német.

A négyszeres világbajnok szerint ettől még nem kell pánikba esniük, csak dolgozniuk ezen.

„Erre mi nem vagyunk képesek. Persze, dolgozunk rajta, de ez egyik napról a másikra nem jön össze. Aggódnunk nem kell, de tisztában kell lennünk ezzel. Nagyon gyorsak, és vannak, amiben jobbak nálunk. Ezeken kell dolgoznunk, és utána jobb lehet. Nem kell ehhez lángelmének lenni: ha az első körben, az első kanyarban az élen vannak az autók, teljesen másképp fest a versenyed.”

De arra is emlékeztet, hogy a Ferrari milyen sokat fejlődtek a tavalyi évhez képest.

„Tavaly nagyon messze voltunk, idén pedig már a futamok többségén harcban voltunk a Mercedesszel. Azt nem szabad elfelejtenünk, honnan jöttünk. Az összes csapat közül, mi fejlődtünk a legtöbbet. Télen még mindenki a Red Bull idei nagy sikeréről beszélt, de ez eddig még elmaradt.”

A németnek az utolsó előtti körben kellett kimennie a bokszba egy gyors gumicserére, és emiatt a hetedik helyre csúszott vissza.

Így az összetettben már csak 1 pont előnye van Lewis Hamiltonnal szemben.

„Nagyon rajta vagyunk, hogy sikerüljön nekünk is jobb időket futni az időmérőn. Tudjuk, min kell dolgozni ennek érdekében, de ez nem egyszerű. Az autó nagyszerű, most hétvégén is remek volt, de tény, hogy nem elég gyors, de annál mindenképp gyorsabb, mint ahogyan az eredmények mutatják.” – célzott Vettel a gumihibára.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve nem tudta megállni, hogy ne mondja el véleményét a...

Hozzászólások

( komment)