Vettel és a ferraris vb-cím: Miért tart ez ilyen sokáig? - F1VILÁG.HU

Vettel és a ferraris vb-cím: Miért tart ez ilyen sokáig?

HIRDETÉS
Sebastian Vettel még egyáltalán nem gondolkodott el azon, hogy mikor vonul vissza a Forma-1-ből: előtte még egy nagyon fontos célt szeretne elérni a Ferrarival.
Sebastian Vettel, Ferrari, Barcelona,

Vettel már ötödik évét kezdi meg a Ferrari színeiben, azonban még mindig nem sikerült világbajnoki címet szereznie az olasz istállóval. A német pilóta a Sport Bildnek adott interjújában mesélt arról, milyen érzés számára, hogy az elmúlt években mindig „csak közel jártak” a Mercedeshez, ám legyőzni nem sikerült őket

„Minden évben megvan a magunk kihívása. Az elmúlt években az volt a tendencia, hogy közelebb kerültünk a Mercedeshez, de világos, hogy végül csak másodikak lettünk. Ezt jegyzik meg, szóval a kritikákkal is együtt kell élni. Egy győztes van, a második pedig az első „statiszta”.”

„Nem számolom az éveket. Maximum azt kérdezem olykor magamtól, hogy miért tart ez ilyen sokáig” – mondta Vetel. 

A kérdésre, az elmúlt évek kudarcai során gondolt-e bármikor arra, hogy feladja, a német pilóta így válaszolt: „Tulajdonképpen nem. Vagyis nem. A válasz az, hogy nem!” 

„Ez azt jelentené, hogy mindent eldobok és feladok. Nem, az én célom, az álmom az, hogy világbajnok legyek a Ferrarival. Az is motivál, hogy a Ferrari a legnagyobb márka a Forma-1-ben. Számomra ezért az lenne a végső cél, hogy a Ferrarival vb-címet nyerjek.”

Vettel 2010 és 2013 között sorozatban 4 világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, és úgy gondolja, még most is van pár éve arra, hogy a Ferrarival is felérjenek a csúcsra.

A 31 éves pilóta egyáltalán nem gondolkodik azon, hogy visszavonuljon, sőt folyamatos motivációt érez arra, hogy újra és újra bizonyítson a pályán – szerencsére ebben a családja is maximálisan támogatja. 

„Azt hiszem, világos, hogy nem a karrierem virágzó időszakában vagyok. Másrészt 31 évesen a mi sportunkban még sok időm van. Ha visszatekintünk, Michael egy kicsit volt csak idősebb tőlem, amikor az első címét nyerte a Ferrarival. És Lewis Hamilton is két évvel idősebb, mint én. Szóval még sokáig nem gondolok a visszavonulásra. Épp ellenkezőleg: mindent megtesztek azért, hogy az álmomat megvalósítsam, hogy a Ferrarival világbajnok legyek. És ami a családomat illeti: ők támogatnak mindenben és nem állnak semminek az útjába.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!