Vettel és Hamilton egy emberként állt ki Ocon mellett

Fotó: Force India
Qualifying top three in parc ferme (L to R): Sebastian Vettel (GER) Ferrari, second; Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1, pole position; Esteban Ocon (FRA) Racing Point Force India F1 Team, third. Belgian Grand Prix, Saturday 25th August 2018. Spa-Francorchamps, Belgium.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a Belga Nagydíjat követően beszélgettek Esteban Oconnal a pilóta jövőjéről, és értetlenül állnak az előtt, hogy miért van veszélyben a versenyzői ülése.

Hamilton, a Mercedes versenyzője szerint Ocon jelenlegi helyzete rámutat az F1 alapvető strukturális problémáira.

A Racing Point Force India versenyzője, Ocon jövője kérdéses, miután csapatát felvásárolta Lawrence Stroll, Lance Stroll édesapja. A hírek szerint a kanadai pilóta, aki jelenleg a Williams színeiben versenyez, hamarosan átülhet édesapja csapatához.

Ezzel Ocon helyét veszélyezteti, az istállóhoz jelentős szponzori összegeket hozó Sergio Perez pozíciója ugyanis biztosnak tűnik a csapatnál. Ezt maga a francia pilóta árulta el a Belga Nagydíj időmérőjét követően, amikor a kamerák felvették, hogy Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel beszélgetett, és elárulta nekik, hogy jövőre már biztosan nem versenyez a Force Indiánál, mert helyét Stroll veszi át. .

A beszélgetést követően Hamiltont megkérdezték Ocon helyzetéről, aki így reagált a szituációra: „Mindig is drukkoltam Estebannak. Ahogy szervezi a karrierjét, és ahogy a pályán teljesít, az kivételes.”

„Sajnos furcsa a helyzet a Forma-1-ben, ahol néhány csapat ahelyett, hogy a nagy reménységeket választaná, inkább a pénz mellett dönt.

„Ez azt jelenti, hogy a sport struktúrája valószínűleg rossz abból a szempontból, hogy hogyan osztják el a pénzügyi alapokat. Nem olvastam, hogy ki, hova igazol, és milyen helyek vannak szabadon, de top autóban kellene ülnie, mert ő egyike a top pilótáknak” – mondta a brit.

Nem szabad hagyni, hogy egy pilóta, akinek több pénze van, előnnyel induljon egy olyannal szemben, aki viszont jobb. A vezetőségnek ezt valahogyan kezelnie kellene.”

Az újságírók Vettelt is megkérdezték a helyzetről, aki így reagált: „Valahova szerződnie kellene jövőre. Kívülről nehéz megítélni, de azt hiszem, ő mindent jól csinál. Nagyon jó, hogy ezt az időmérőt végigvitte, behozta a harmadik helyre, mert igazából nem ebbe a pozícióba tartozik az autó. Azt hiszem, ez éppen eleget mutat, mert ez egy kaotikus időmérő volt, ahol könnyen lehetett hibázni.”

„Létfontosságú, hogy kézben tartsd a dolgokat, és ő éppen ezt tette” – folytatta a német.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!