Vettel: Ez nem óvoda!

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Austrian GP 2018

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy érzi, az F1-es versenybírák sokszor túlzásba esnek, amikor a büntetések kiszabásáról van szó.

Vettelt az Osztrák Nagydíj időmérőjét követően 3 rajthelyes büntetéssel sújtották, amiért feltartotta Carlos Sainzot gyorskörén. A német eredetileg a 3. pozícióból, a Mercedesek mögül rajtolt volna, így azonban a 6. helyről kezdhette meg a futamot.

Ez nagyban befolyásolta az eredményét, ugyanis Ausztriában mindkét Mercedes kiesett – a négyszeres világbajnok végül Max Verstappen és Kimi Räikkönen mögött 3. lett, így felállhatott a dobogóra.

Vettel összeségében örült az eredménynek, azonban a büntetés miatt kicsit keserű szájízzel tekint vissza a spielbergi futamra.

„A versenyző, aki érintett volt benne, azt mondta, egyáltalán nem volt nagy dolog” – utalt az időmérőn történtekre Vettel.

A német pilóta úgy gondolja, a sok büntetésnek az is oka, hogy a pilóták folyamatosan panaszkodnak egymásra – szerinte ez természetes, azonban hagyni kellene, hogy a pályán vívják meg a csatákat.

„Voltam már a másik oldalon is, valaki panaszkodott, és rendben is volt a dolog. De ez az egész mekegés, nyafogás… Ez egyszerűen nem motorsport. Mindannyian felnőttek vagyunk.”

„Sokáig tudnék erről beszélni. Végső soron versenyzők vagyunk, ez nem óvoda.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!