Vettel: Ez nem óvoda!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy érzi, az F1-es versenybírák sokszor túlzásba esnek, amikor a büntetések kiszabásáról van szó.

Vettelt az Osztrák Nagydíj időmérőjét követően 3 rajthelyes büntetéssel sújtották, amiért feltartotta Carlos Sainzot gyorskörén. A német eredetileg a 3. pozícióból, a Mercedesek mögül rajtolt volna, így azonban a 6. helyről kezdhette meg a futamot.

Ez nagyban befolyásolta az eredményét, ugyanis Ausztriában mindkét Mercedes kiesett – a négyszeres világbajnok végül Max Verstappen és Kimi Räikkönen mögött 3. lett, így felállhatott a dobogóra.

Vettel összeségében örült az eredménynek, azonban a büntetés miatt kicsit keserű szájízzel tekint vissza a spielbergi futamra.

„A versenyző, aki érintett volt benne, azt mondta, egyáltalán nem volt nagy dolog” – utalt az időmérőn történtekre Vettel.

A német pilóta úgy gondolja, a sok büntetésnek az is oka, hogy a pilóták folyamatosan panaszkodnak egymásra – szerinte ez természetes, azonban hagyni kellene, hogy a pályán vívják meg a csatákat.

„Voltam már a másik oldalon is, valaki panaszkodott, és rendben is volt a dolog. De ez az egész mekegés, nyafogás… Ez egyszerűen nem motorsport. Mindannyian felnőttek vagyunk.”

„Sokáig tudnék erről beszélni. Végső soron versenyzők vagyunk, ez nem óvoda.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek