Vettel: Ezt a vb-címet már nehéz lesz elvenni Hamiltontól - F1VILÁG.HU

Vettel: Ezt a vb-címet már nehéz lesz elvenni Hamiltontól

HIRDETÉS
Sebastian Vettel az F1-es Szingapúri Nagydíjon aratott győzelme után elmondta, nem biztos benne, hogy fordulóponthoz érkezett a Ferrari a teljesítményét illetően.
GP SINGAPORE F1/2019 -  VENERDI 20/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel, Ferrari, Singapore Grand Prix 2019

A nyári szünet óta a Ferrari az összes versenyt megnyerte: Charles Leclerc Spában és Monzában, Vettel pedig Szingapúrban állhatott a dobogó legfelső fokára – az idei évben pedig ez volt a csapat első kettős győzelme. 

A Belga és az Olasz Nagydíj „papíron” a Ferrarinak kedvezett, a szingapúri versenyen viszont határozottan a Mercedes és a Red Bull volt a legesélyesebb. Ennek ellenére a pole pozíciót is az olaszok nyerték, a versenyen pedig az első két hely az övék lett. 

A Ferrari új fejlesztéseit Szingapúrban is bevetette, és bíztak benne, hogy látni lehet majd a javulást – úgy tűnik, az új alkatrészek működnek. 

„Először meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ezek a fejlesztések mindig működnek” – válaszolta Vettel a következő versenyekre vonatkozó kérdésre. „Voltak nehézségeink a múltban, de ma bebizonyosodott, hogy jó irányba haladunk. De még sok munka áll előttünk.”

„Ha megnézzük az időket, Lewis volt a verseny leggyorsabbja. A használt gumikkal a futam végén csak arra volt szükség, hogy az élen kontrolláljam a versenyt, és itt hasonló a helyzet Monacóhoz.”

„Összességében a fejlesztések lehetővé tették, hogy gyorsak lehessünk itt, tegnap is erősek voltunk, és nyomás alá tudtuk helyezni a Mercedest.” 

A német pilóta szerint a világbajnoki harcról egyelőre nem kell beszélni: az elmúlt évek tapasztalatai és a Mercedes előnye alapján ugyanis igencsak nehéz lenne fordítani a bajnokságon – de természetesen nem adják fel. 

„Még mindig sok munka áll előttünk, természetesen éhezünk a győzelemre, de ha megnézzük Lewis eredményeit az elmúlt években, elég hihetetlen… A legnagyobb tiszteletem azért, amit elértek, amit ő elért, szóval biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lesz ezt a vb-címet elvenni tőle idén. De ha sikerül, akkor megérdemeljük.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!