Vettel győzni megy hazai versenyére - F1VILÁG.HU

Vettel győzni megy hazai versenyére

HIRDETÉS

A Red Bull Racing német pilótája, Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy az új fejlesztések és a hazai pálya előnyt jelent majd számára a hétvégi Német Nagydíjon, ahol minden esélye meglesz arra, hogy megszerezze idei harmadik győzelmét.

A Red Bull Racing német pilótája, Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy az új fejlesztések és a hazai pálya előnyt jelent majd számára a hétvégi Német Nagydíjon, ahol minden esélye meglesz arra, hogy megszerezze idei harmadik győzelmét.

Vettel parádés győzelmet aratott az elmúlt versenyen Silverstone-ban, ahol csapata egy átfogó javítócsomaggal rukkolt elő.

Bár a Red Bull további újításokkal készül a hétvégi versenyre, a német pilótának ezúttal jóval nehezebb dolga lesz, mert legnagyobb ellenfelük, a Brawn autóinak feküdni fog a szűk kanyarokkal tarkított aszfaltcsík.

Vettel azonban úgy érzi, hogy az új fejlesztésekkel, és a hazai közönség támogatásával ismét ott lehet majd az élen.

“Ez olyan, mint egy futballmeccs, mikor hazai pályán játszol” – mondta a német, mikor arról kérdezték, előnyt jelent-e, hogy hazai közönsége előtt gördülhet majd pályára a hétvégén.

“Mindig 100%-ot nyújtasz, de hazai versenyeden még motiváltabb vagy, mert otthon sokkal kényelmesebben érzed magad. Nem messze a Nürburgringtől, Kerpenben, rengeteget gokartoztam, így nagyon sok barátom van ebből a régióból.”

“Természetesen a verseny kilencven perce alatt nem gondolok arra, hogy melyik országban vagyok, mert csakis a versenyzésre koncentrálok. Azonban előtte és utána, ez nagyon különleges, mert otthon lenni a legjobb.”

Vettel azt is megerősítette, hogy csapata a silverstone-i javítócsomag bevetése és kimagasló sikere után sem állt le a fejlesztésekkel, így a hétvégén is számos új elem kerül majd fel az autókra, amik tovább javíthatnak a teljesítményükön.

“A srácok a gyárban nagyon keményen dolgoznak, így minden egyes versenyre újításokkal érkezünk” – magyarázta a német, aki azt is elárulta, hogy csapattársával, Mark Webberrel megosztják egymással az adatokat, ami jóval hatékonyabbá teszi a munkát.

“Az új elemek, melyek tesztelésre szorulnak, felosztásra kerülnek köztem és Mark között. Például egyikünk az első szárnyat, a másik pedig a felfüggesztést teszteli.”

Hirdetés

“Továbbá a gumiról begyűjtött adatokat is megosztjuk egymás között. Mark vezetési stílusa nagyban hasonlít az enyémre, ami még könnyebbé teszi a csapat munkáját, mert csak egy irányba kell fejleszteni.”

Vettel természetesen azzal is tisztában van, hogy az elmúlt versenyen szinte minden körülmény csapatának kedvezett, így ezen a hétvégén sok minden kiderül, többek között az is, hogy a Red Bull, vagy a Brawn képviseli a nagyobb erőt a mezőnyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!