Vettel: Ha nyerünk, beletörődöm egy unalmas futamba

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, CanadianGP2018

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája bízik benne, hogy egy erős versenygépet visznek magukkal a kanadai versenypályára, így legyőzhetik az elmúlt években domináló Mercedest és az egyre inkább feltörekvő Red Bullt.

A monacói győzelem után a Kanadai Nagydíjon is van esély arra, hogy a Red Bull a Ferrari és a Mercedes elé kerüljön – véli Vettel, még akkor is, ha az elmúlt években itt kicsit hátrányban voltak a riválisaikhoz képest.

„Természetesen veszélyt jelenthetnek” – nyilatkozta Vettel. „Monacóban jobban kezelték a gumikat, mint bárki, ez pedig itt is segíthet nekik.”

„A pálya megint más, más a vonalvezetés, de nem tudom, hogy milyen fejlesztéseket hoztak magukkal. Várnunk kell és meglátjuk, de arra számítok, hogy szoros lesz, akárcsak a többi futam, és remélhetőleg a Ferrari lesz elöl.”

A Mercedes az elmúlt 3 évben megnyerte a kanadai versenyt, míg a Ferrari utoljára 2004-ben tudott győzedelmeskedni. Vettel utoljára 2013-ban nyert itt – ám akkor még a Red Bull-lal.

A német egyelőre nem tudja, hogy van-e esélyük a győzelemre, azonban mivel az eddigi tapasztalataik alapján az autó jól működik az egyenesben, bízik benne, hogy erősek lesznek, valamint abban is, hogy a gumik is jól fogják bírni.

„Érdekes versenyeim voltak itt eddig, remélhetőleg most is jó lesz. Monaco nem a legjobb pálya az előzésekre, de itt más kell, hogy legyen a helyzet. Ha vasárnap unalmas futam lesz, de első és második helyen érünk célba, akkor is boldogok leszünk. De ez még messze van.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!