Megosztás:

Vettel és Hamilton beszólogattak egymásnak Abu Dhabiban

Vettel elismeri, Hamilton jobb munkát végzett nála idén.
Vettel elismeri, Hamilton jobb munkát végzett nála idén. © Bahrain GP

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, riválisa, Lewis Hamilton megérdemelten szerezte meg a világbajnoki címet 2017-ben. A két versenyző a csütörtöki sajtótájékoztatón csipkelődött egy kicsit egymással.

Hamilton már a Mexikói Nagydíjon bebiztosította Forma-1-es pályafutása 4. világbajnoki címét, habár a szezon első felében még riválisa, Vettel állt jobban.

A német versenyző és a Ferrari formája azonban meglehetősen hullámzóan alakult az évad második felében, ám nem adják fel, és mindent megtesznek azért, hogy 2018-ban visszavágjanak a Mercedesnek.

„Lewis talán kevesebb hibát vétett, és végül ő volt a jobb” – mondta Vettel az Abu Dhabi Nagydíj helyszínén.

„A szezon nagy részében fej-fej mellett haladtunk, de a bajnokság legfontosabb részében nem így volt.”

A négyszeres világbajnok hozzátette, pontosan tudja, hogy 2018-ban is nagyon nehéz lesz legyűrni a Mercedest.

„Az utolsó lépés mindig a legnehezebb” – mondta a német, aki az idei szezon során eddig 5 futamgyőzelmet szerzett.

„A csapat készen áll, és teljes mértékben feltüzelt. Remek projektek vannak érkezőben. Néhány kivitelezése időbe telik, néhány viszont hamar itt lesz. A tél mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy mindent jobban csináljon. Mindenkinek ez a célja, és majd meglátjuk, hogy kinek sikerül ezt elérnie.”

„De meggyőződésem, hogy a megfelelő szakemberek dolgoznak nálunk. Tudtuk, hogy meg kell tennünk azt a bizonyos utolsó lépést, és ez lesz a legnehezebb. Az ellenfelek gyorsak: a Mercedes nagyon erős, és a Red Bull is jobban ott lesz a sűrűjében az évad elején.”

A Mercedesszel újabb világbajnoki címet szerző Hamilton is tudja, a Ferrarival számolni kell jövőre.

„Mi következetesebbek voltunk, de a Ferrarinak nagyon-nagyon jó idénye volt” – mondta az angol.

„Fantasztikus autójuk volt. De amikor nyomás nehezedett rájuk, végül szétcsúsztak.”

Vettel és Hamilton az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatójára is hivatalos volt – és ha már ott voltak, kicsit csipkelődtek is egymással.

Amikor Hamiltont arról kérdezték, melyik volt a legjobb előzése az idény során, Vettel hamar közbevágott: „Nem sok mindenre tudsz emlékezni, ha nem kell senkit megelőznöd...” – mondta a német, de persze Hamilton sem maradt adós a gyors – és ütős – válasszal.

„Párszor azért megelőztelek téged. Azok voltak a legizgalmasabbak!”

A sajtótájékoztatón jelenlévők természetesen nevetésben törtek ki, ám még viccesebb volt a szituáció, amikor Vetteléket arról kérdezték, a Forma-1-ben több mindenért is kellene-e trófeákat osztani.

„Én megkapnám az „Év előzése” címet, az „Év személyisége” címet, és mi volt az utolsó? Az „Év Fair Play-győztese? Talán nem...” – mondta nevetve Vettel, utalva a bakui incidensre, amikor szándékosan ráhúzta autóját bajnoki riválisára.

A bajnoki cím sorsa ugyan már eldőlt, ám talán reménykedhetünk abban, hogy a szezon utolsó versenyén egy izgalmas küzdelmet látunk majd a versenypályán – ha másért nem, legalább azért, mert mindenki felszabadultan versenyezhet Abu Dhabiban!

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A végéhez érkezett a 2017-es Forma-1-es idény – az előttünk álló hétvégén tartják a bajnokság...

Hozzászólások

( komment)