Vettel: Hamilton is büntetést érdemelt volna!

170051_aze
Sebastian Vettel, Ferrari, stop-and-go-penalty

Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája szerint igazságtalan döntés született az Azerbajdzsáni Nagydíjon: a német úgy gondolja, a futam során Lewis Hamiltont is meg kellett volna büntetniük a versenybíráknak.

Vettel a futamon egy 10 másodperces stop & go büntetést kapott, amiért nekiment Lewis Hamilton Mercedesének. Az eset azután történt, hogy a brit pilóta a biztonsági autó mögött hirtelen fékezett le, és ekkor a Ferrari nekiütközött a versenygépének.

A négyszeres világbajnok ezt követően idegesen integetni kezdett Hamiltonnak, majd mellé hajtott, és nekikormányozta a Ferrarit a Mercedesnek – egyelőre nem tisztázott a helyzet, hogy ez véletlenül történt-e, vagy szándékosan.

„Nyilvánvaló volt a helyzet” – kezdte a német. „Nem direkt mentem bele hátulról. Megsérült a szárnyam, azt hiszem, az ő autója is megsérült kicsit. Semmi olyasmi, ami hatással lett volna a versenyre. Ennek nem ez a módja. Többször is megcsinálta. Az új rajtja jól sikerült, elhúzott tőlem, szóval nem hiszem, hogy szükség volt erre.”

„A probléma az volt, hogy készültem az új rajtra, a többiek is, ez egy láncreakció. Néhány évvel ezelőtt Kínában is csinált már ilyet. Azt hiszem, világos volt a helyzet. ha engem megbüntettek, akkor őt is meg kellett volna.”

Vettel kerülte a második ütközésre vonatkozó nyilatkozatot, az interjúiból úgy tűnt, mintha nem is emlékezne rá, hogy oldalról is nekiment Hamiltonnak.

„Felnőttek vagyunk, férfiak. Az érzelmek elszabadulnak az autóban, mindannyian kerék-kerék elleni csatát akarunk vívni, de nem az új rajtnál” – utalt Vettel még mindig az első ütközésre.

Hamilton és Vettel világbajnoki párharcát eddig kifejezetten jó kapcsolat jellemezte a felek között, és a német szerint ez a továbbiakban is megmaradhat.

„Még mindig tisztelem őt, nincs problémám vele. Ez csak egy dolog volt ma, és azt gondolom, hogy ha engem megbüntettek, akkor őt is meg kellett volna.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!